Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Hallituksen koronalinjaukset taas tapetilla – THL suosittelee, että baarit ja pubit suljetaan kokonaan kolmeksi viikoksi

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Hallitukselta odotetaan tänään linjauksia siitä, mitä omikronmuunnoksen vuoksi pahentuneen koronatilanteen hoidossa täytyy ottaa avuksi. Koronaministeriryhmä on koolla ensin aamupäivällä ja uudestaan iltapäivällä kello 13 alkaen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ennakkotietojen mukaan esille ovat nousemassa ainakin anniskeluravintoloiden aukiolo ja uudet koronatuet. Harkittavana on mahdollisesti myös valmiuslakiin liittyviä toimia.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi eilen Iltalehden aluevaalien puheenjohtajatentissä, että valmiuslain valmistelua on tehty virkatyönä ja esitys saatetaan joutua tuomaan seuraavien viikkojen aikana.

-  Toivomme, että tähän emme joudu, mutta siihenkin valitettavasti joudumme varautumaan, Marin sanoi.

Marinin mukaan esimerkiksi etäopetusta ei tarvitse toteuttaa ennen kuin valmiuslakiin voidaan turvautua, vaikka hallituksen hätäjarrumekanismissa valmiuslain on todettu olevan vasta viimesijainen keino.

Käytännössä valmiuslain pykäliä saatettaisiin tarvita sairaalakuormituksen purkamiseen, jos esimerkiksi hoitohenkilöstöä ei riitä millään muilla järjestelyillä.

Hallituslähteen mukaan ministeriöitä on pyydetty arvioimaan ja valmistelemaan mahdollisten valmiuslakipykälien käyttöönottoasetuksia kaiken varalta. Asetusten täytyy olla valmiina, jos tilanne sitä vaatii.

Ravintolasulku erittäin vaikea kysymys

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on suositellut, että baarit ja pubit suljetaan kokonaan kolmeksi viikoksi. Nykyiselläänkin ravintoloiden tulee sulkea ovet alkuillasta.

Hallituslähteistä luonnehditaan ravintolasulkua erittäin vaikeaksi kysymykseksi ja siitä povataankin tiukkaa keskustelua.

Hallituksessa on STT:n tietojen mukaan valmisteltu myös uusia tukia rajoituksista kärsineille yrityksille. Marin on todennut, että mikäli ravintolasulkuun päädytään, tulee korvausten olla osa kokonaisuutta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE