Politiikka

Hallitus perui jälleen – Sanna Marin iloitsee opiskelijoiden puolesta: ”Muutos olisi ollut kohtuuton”

Lehtikuva / Jussi Nukari
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.
Lehtikuva / Jussi Nukari
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.
Lehtikuva / Jussi Nukari
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Hallitus on päättänyt perua esityksen niin sanotusta osa-asunnon normista. Se olisi leikannut pienten asuntojen ja kimppakämppien asumistukea.

– Ratkaisuun päädyttiin erityisesti opiskelijoihin kohdistuvien kokonaisvaikutusten vuoksi, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kirjoitti Twitterissä.

– On hyvä, että hallitus vetää pois esityksensä osa-asunnon normista siihen kohdistuneen kovan ja perustellun kritiikin seurauksena. Se olisi vaikeuttanut erityisesti kimppakämpissä asuvien opiskelijoiden asemaa, oppositiopuolue SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kommentoi asiaa Demokraatille.

Marinin mukaan muutos olisi ollut kohtuuton, sillä hallitus on heikentänyt opiskelijoiden toimeentuloa kovalla kädellä jo aiemmin muun muassa opintorahan merkittävän leikkauksen kautta.

– SDP on vastustanut opiskelijoiden toimeentulon heikennyksiä ja koulutusleikkauksia. Olen iloinen, että järki voitti osa-asunnon normin osalta.

– Olisi kuitenkin suotavaa, ettei hallitus ylipäänsä toisi näin huonosti valmisteltuja esityksiä, joita se joutuu sitten hätä kädessä perumaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat