Politiikka

Harkimo jatkaa tylytystään uv-ministereistä – ”Tarvitsee kysyä vain molemmilta kannattajilta, vieläkö luottoa löytyy”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kokoomuksen kansanedustaja, liikemies Hjallis Harkimo jatkaa blogissaan viisi ministerinpaikkaa säilyttäneen Uusi vaihtoehto -ryhmän (Sininen tulevaisuus) pilkkaamista. Harkimon mukaan eduskunta aloittaa tänään lomansa sekavissa merkeissä.

– Tällä hetkellä maata johtaa hallitus, jossa on viisi ministeriä puolueesta, jolla on alle kolmen prosentin kannatus. Jos ministerien pitää nauttia kansalaisluottamusta, niin nyt tarvitsee kysyä vain molemmilta kannattajilta, vieläkö luottoa löytyy.

– Se on selvää, että äänestäjällä ei juuri nyt näytä olevan minkäänlaista kuluttajansuojaa. Vaaleissa äänet annettiin eri agendojen perusteella kuin mitä nyt hallitukseen jääneet edustavat. Sinisellä tulevaisuudella on musta menneisyys. Se ei ole kestävä tilanne.

Kristillisiä ja ruotsinkielisiä tuskin enää tämän sirkuksen jälkeen kiinnostaa koko asia.

Harkimo pitää mahdollisena, että ryhmä, jota hän kutsuu ennenaikaisesti puolueeksi, voi menettää vielä lisää jäseniään.

– Silloin on aito vaara, että hallitus hajoaa. Kristillisiä ja ruotsinkielisiä tuskin enää tämän sirkuksen jälkeen kiinnostaa koko asia.

Hän sivuaa kirjoituksessaan myös perustuslakivaliokunnan torstaista sote-lausuntoa ja kiinnittää huomiota yhtiöittämisvelvoitteen kaatumisen myötä aiheutuneeseen epätasapuoliseen kilpailutilanteeseen yksityisten ja julkisten palveluntarjoajien välillä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat