Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Heinäluoma: Helsinki tyytyväinen soten erillisratkaisuun – rahoitusmallille tulee kritiikkiä

Jukka-Pekka Flander

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee tänään kaupungin lausuntoa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sote-uudistuksen tavoitteena on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut kaikkialle Suomeen. Uudistuksella vastataan yhteiskunnallisiin muutoshaasteisiin, joihin on välttämätöntä löytää ratkaisut pian.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Eveliina Heinäluoman mukaan Helsinki on tyytyväinen siihen, että hallitus kuuli Uudenmaan kuntien huolen, ja valmisteli alueelle erillisratkaisun.

– Nyt ehdotetut sote-alueet ovat tasapainoisemmat väkiluvun suhteen. Erillisratkaisussa Helsinki vastaa sote-palvelujen järjestämisestä jatkossakin, mikä on kaupungin palveluiden integraation kannalta positiivinen asia.

Helsingin kaupungilla on silti kritisoitavaakin, ja se kohdistuu erityisesti uudistuksen rahoitusmalliin. Uudistus ei myöskään ota huomioon kaupungin sosiaalisten ja terveydellisten erityisongelmien moninaisuutta ja laajuutta.

Heinäluoman mielestä rahoituksen määräytymiskriteerejä ja niiden painotusta on tarpeen muuttaa jatkovalmistelun yhteydessä.

– On tärkeää, että uudistuksessa huomioidaan suurten kaupunkien kyky investoida ja pysyä kansainvälisessä kilpailussa mukana. Jatkovalmistelussa on vielä tarvetta keskustelulle suurten kaupunkien tilanteesta.

Helsingin kaupungin mukaan pelastustoimen rahoituksen määräytymisessä ehdotetut asukasmäärään ja -tiheyteen perustuvat tekijät ovat perusteltuja, mutta liian alhaisia. Helsinki esittää, että esityksessä tulee ottaa paremmin huomioon Helsingin pelastustoimen muusta maasta poikkeavat erityispiirteet.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE