Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluoma: ”On koko Suomen edun mukaista, että tämä laaja kokonaisuus etenee”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma iloitsee sote-sovusta. Hän muistuttaa tiedotteessaan, että uudistusta tehdään ihmisten vuoksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”On koko Suomen edun mukaista, että tämä laaja kokonaisuus etenee. Uudistuksella vähennetään väestöryhmien välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja ja varmistetaan yhdenvertaiset ja toimivat palvelut koko maassa. Tavoitteena on varmistaa, että palvelut vastaavat ihmisten tarpeisiin ja ongelmiin voidaan puuttua ajoissa.”

Heinäluoman mukaan Uudenmaan kannalta esityksessä on paljon parannuksia edeltäviin esityksiin verrattuna.

”Uudenmaan kannalta erillisratkaisun syntyminen jo valmistelun varhaisessa vaiheessa on ollut hyvin merkittävä asia alueellemme. Se on mahdollistanut alueiden erityispiirteiden huomioonottamisen paljon paremmin, kuin viime kauden sotemalli. Silloin erillisratkaisua ei saatu aikaan lainkaan.”

Heinäluoma huomauttaa tiedotteessaan, että sote-ministeriryhmän on huomioinut laajan lausuntopalautteen, joka on koskenut siirtymätasausten alentamista.

HUSin alueella huolta herättäneitä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutarvekertoimia tullaan ministeriryhmän linjauksen mukaisesti kehittämään. Valtaosa soten rahoituksesta tulee määräytymään palvelutarpeen perusteella ja niiden arviointi perustuu THL:n rakentamaan malliin. Malli on Heinäluoman mukaan huomattava parannus nykyisin käytössä olevaan peruspalvelujen valtionosuusjärjestelmän tarvekriteeristöön, mutta sekin vaatii arviointia ja kehittämistä.

”Olisi tärkeää, että kriteereitä arvioitaessa huomioitaisiin kasvukeskusten tarpeet. Tulevaisuuden muutostekijät kuten väestönkasvu, alueellinen segregaatio ja maahanmuuttoväestön tarpeet tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudessa huomioon entistä paremmin.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE