Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Helsingillä menee taloudellisesti lujaa – SDP odottaa sen näkyvän myös tekoina

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Helsinkiin muutti viime vuonna enemmän väkeä kuin miesmuistiin. SDP:n mielestä se on huomioitava entistä paremmin palveluiden tarjonnassa.

Helsingin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä muistuttaa, että Helsinkiin muutti viime vuonna lähes 10 000 uutta ihmistä – enemmän kuin kertaakaan sitten 1960-luvun.

Marja Luumi

– Tämän pitää näkyä asuntopolitiikassa. Kasvavan kaupungin on tarjottava asukkailleen koteja, palveluja ja työpaikkoja, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Ville Jalovaara painotti, kun valtuusto ruoti keskiviikkona kaupungin viime vuoden arviointikertomusta ja tilinpäätöstä.

SDP toivoo muun muassa, että Östersundomia kehitetään maakuntakaavan hyväksymisen jälkeen tarmokkaasti ja poliittinen vitkuttelu loppuu.

Sosialidemokraatit suosittivat tilinpäätöksen hyväksymistä, mutta nostivat esille ryhmäpuheenvuorossa joitakin kipupisteitä. Tilinpäätös kertoo osaltaan, että Helsingin talous on vahvalla pohjalla.

Erityisesti Helsingin pitäisi ryhmän mielestä satsata riittävästi kasvatukseen ja koulutukseen erinomaisessa taloudellisessa tilanteessa.

– Kuten viime kaudella ryhmämme monet kerrat totesi, monet silloiseen opetusvirastoon kohdennetut leikkaukset olivat ylimitoitettuja, Jalovaara muistutti.

Hän mainitsi, että jopa yksittäisten koulujen luokkia suljettiin pienten säästöjen takia.

– Jos vain on halua, meillä on varaa maksuttomaan toiseen asteeseen – kuten SDP ryhmäaloitteessaan on esittänyt.

”Voimme pitää kaikki kehityksessä mukana.”

Jalovaara huomautti, että kaupungilla on menneiltä vuosilta perintönä myös runsaasti korjausvelkaa ja rapistuneita koulurakennuksia. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sekä kaupunkiympäristötoimialan henkilöstövajeen takia korjaukset eivät ole edenneet. Ryhmän mielestä tähän on puututtava.

Sosialidemokraatit pitävät hälyttävänä raportin tietoa, että opiskelijoiden tuen tarve on kasvanut ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelu myöskin keskeytyy yhä kymmenellä prosentilla ilman, että tämä joukko jatkaa opintoja muualla.

– Se, mitä heille tapahtuu tämän jälkeen, pitää kiinnostaa meitä kaikkia, Jalovaara painotti.

Hänen mukaansa Helsingillä ei ole varaa päästää yhtään lasta ja nuorta syrjäytymään yhteiskunnan ulkopuolelle.

– Kaupungilla menee taloudellisesti nyt paremmin kuin pitkään aikaan ja voimme pitää kaikki kehityksessä mukana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE