Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

”Helsingillä on varaa olla säästämättä asumisesta ja palveluista” – Helsingin Demarinaiset patistaa asunnottomuuden kitkemiseen

Helsingin Demarinaiset pitää tärkeänä, että Helsingissä kiinnitetään huomiota asumisen kalleuteen ja sen tuomiin haasteisiin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Erityisesti pienituloiset yksin elävät naiset ovat Helsingissä ahtaalla juuri asumisen korkean hinnan vuoksi, Helsingin Demarinaiset katsoo kannanotossaan. Tarvitaan lisää asuntoja, jotta asumisen hinta kohtuullistuu. Demarinaiset muistuttaa, että erityisesti asunnottomien naisten asema on heikko.

– Helsingin on tarjottava suoja kaikille ja asunnottomuus on poistettava. Jokaisella tulee olla koti. Helsingillä on varaa olla säästämättä asumisesta ja palveluista, Demarinaiset linjaa kannanotossaan.

– Turvakotien määrä on edelleen riittämätön. Myös jokaisella lapsella on oikeus olla turvassa. Liian usein joudutaan palveluja tarvitsevia ohjaamaan muihin turvallisuuden kannalta kevyempiin palveluihin, muistuttaa puheenjohtaja Minna Salminen.

Helsingin Demarinaiset järjesti syyskokouksensa Ensi- ja turvakotien liitossa. Kokouksen alla rohkaistiin myös toimimaan, ja kokoukseen saapuvia pyydettiin tuomaan naisten ja lasten hygieniatuotteita lahjoitettavaksi niitä tarvitseville.

Salminen muistuttaa, että asumisen ja tulojen riittävyyden ohella yksi keskeinen hyvän elämän elementti on laadukkaat ja saavutettavissa olevat palvelut.

– Julkiset palvelut takaavat oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen elämän tulotasosta riippumatta. Sosiaali- ja terveyspalvelut, varhaiskasvatus, koulutus, kulttuuri ja liikunta sekä julkinen liikenne kuuluvat kaikille ja niiden tulee olla saavutettavia, Salminen painottaa.

Lasten kasvavaan eriarvoisuuteen on Helsingin Demarinaisten mielestä kiinnitettävä huomiota. Perheiden ja lasten palvelut eivät saa olla säästökohteena, vaan niihin tulee panostaa, Demarinaiset linjaa ja nostaa esiin Helsingin sitoutumisen lähipäiväkotiperiaatteen edistämiseen.

– Päiväkodin sijainti on varhaiskasvatuksen laadun ohella yksi eniten perheiden arkeen vaikuttavista asioista. Laadukas varhaiskasvatus on jokaisen lapsen oikeus. Varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkkatasoon on myös kiinnitettävä Helsingissä vakavaa huomiota.

Helsingin Demarinaiset valitsi kokouksessaan 19.11.2019 puheenjohtajat ja hallituksen jäsenet vuosille 2020-2021. Puheenjohtajana jatkaa Minna Salminen. Varapuheenjohtajina Tiia Häyry ja Seija Beurling.

Hallitukseen valituiksi tulivat: Helmi Elovaara, Jenni Huikuri, Päivikki Kumpulainen, Heidi Lehtovaara, Raija Rantasalo, Miina Salo ja Anita Vihervaara sekä varajäseniksi Soile Joona, Miriikka Laakkonen, Tuija Lindholm ja Sinikka Vepsä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE