Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Helsingin kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi nousee Reetta Vanhanen

Kerttu Penttilä

Vihreiden Reetta Vanhasesta tulee Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja. Helsingin vihreiden valtuustoryhmä päätti keskiviikon kokouksessaan esittää Vanhasta tehtävään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto kokouksessaan 14. kesäkuuta, mutta valtuuston puheenjohtajan paikka jyvitettiin kuntavaalien jälkeisissä puolueiden neuvotteluissa vihreille, joten päätös on varma.

-  Ryhdyn tehtävään suurella innostuksella. Lämmin kiitos vihreälle valtuustoryhmälle luottamuksesta. Tavoitteeni on saavuttaa koko kaupunginvaltuuston luottamus, rakentaa ryhmien välistä yhteistyötä ja innostaa rakentavaan keskusteluun, Vanhanen sanoo tiedotteessa.

Vanhasen mukaan yksi valtuuston loppukauden suurimmista kysymyksistä on sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksen riittävyys.

-  Soten rahoitusmalli on korjattava, jotta Helsinki ja Hus saavat riittävän rahoituksen. Perusasiat ja työolot on saatava terveydenhuollossa kuntoon, jotta henkilöstöpulaa voidaan ratkoa, Vanhanen jatkaa tiedotteessa.

Valtuuston nykyinen puheenjohtaja Fatim Diarra ilmoitti aiemmin, että hän jättää tehtävän tultuaan valituksi kansanedustajaksi kevään eduskuntavaaleissa.

Vanhanen on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja johtanut vihreiden valtuustoryhmää loppuvuodesta 2019. Hän on lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä anestesiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE