Politiikka

Helsingin Sanomien väite kuumensi Jari Lindströmin: ”Hei HS! Minä EN ole entinen demari”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Helsingin Sanomat pohtii tänään pääkirjoituksessaan Sinisen tulevaisuuden ja sen edustajien kohtaloa. HS:n mukaan runsaan prosentin gallupkannatuksella on tuskin edes teoreettisia mahdollisuuksia kuin korkeintaan pariin edustajanpaikkaan.

Se tietäisi lähtöpasseja suurelle osalle sinisten nykykansanedustajille, jotka tulivat valituksi perussuomalaisten riveistä. ”Pelastautumiskeinoksi” HS tarjoaa sinisille vaaliliittoa jonkun muun puolueen kanssa.

”Vaaliliitto olisi mahdollinen joissakin vaalipiireissä ainakin keskustan, kristillisdemokraattien tai kokoomuksen kanssa”, HS kirjoittaa ja jatkaa:

”SDP:kin saattaisi jossain päin Suomea tulla kysymykseen, onhan sinisissä paljon entisiä demareita, muun muassa työministeri Jari Lindström.”

Lindtström itse ehti jo lukea HS:n pääkirjoituksen ja ärähtää Twitter-tilillään keskiviikkoaamuna.

”Hei HS! Minä EN ole entinen demari. Faktat kuntoon”, työministeri jyrähtää.

HS ennakoi, että sinisten pudotus ensi vuoden eduskuntavaaleissa on ”joka tapauksessa melkoinen”. Puolueella on nyt 19 kansanedustajaa, joista viisi on ministerinä.

Pääkirjoitus arvelee, että ainakin nykyiset ministerit olisivat todennäköisesti tervetulleita melkein minkä tahansa puolueen listoille, varmaan myös kansanedustajat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat