Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Helsinki sulkemassa noin 10 leikkipuistoa kuukaudeksi – henkilöstöä siirretään päiväkoteihin

iStock

Vuoden 2022 alussa Helsingissä aloittaa noin 1 200 uutta lasta varhaiskasvatuksessa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Henkilöstötilanne on vaikea. Helsingin kaupunki sanoo nyt tiedotteessaan valmistautuvansa lukuisilla uusilla toimenpiteillä varmistamaan henkilöstön saatavuuden. Helsingin kaupungin päiväkodeissa on lapsia noin 27 000.

Kaupungin mukaan Helsingissä henkilöstötilannetta parannetaan lisäämällä edelleen varahenkilöitä ja kehittämällä henkilöstön palkitsemista.

Helsinki aikoo myös sulkea noin 10 leikkipuistoa tammikuun ajaksi. Leikkipuistojen henkilöstö siirtyy päiväkoteihin määräaikaisesti.

Leikkipuistojen iltapäivätoiminnan lapset ohjataan muihin alueen leikkipuistoihin ja kerhotoiminta on osittain tauolla,.

Kaupunki nostaa kannustuspalkkiota ja maksaa sen jatkossa uusille varhaiskasvatuksen opettajille, varhaiskasvatuksen erityisopettajille sekä varhaiskasvatuksen kiertävälle erityisopettajalle. Palkkiosta maksetaan työsuhteen alussa 1 000 euroa ja toinen 1 000 euroa, kun vakinaista työsuhdetta on kulunut 6 kuukautta samassa yksikössä.

Palkkio maksetaan myös niille vuoden 2022 aikana vakinaistetuille, jotka ovat aiemmin työskennelleet kaupungilla määräaikaisina kyseisissä tehtävissä.

Ruotsinkielisessä palvelukokonaisuudessa palkkio koskee myös varhaiskasvatuksen lastenhoitajia erityisen haastavan rekrytointitilanteen vuoksi.

Korjattu varhaiskasvatuksessa aloittavien lasten lukumäärä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE