Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Helsinki–Tallinna-pääkaupunkia” ei voida sulkea – Merenkulkuala: ”Suomessa pitäisi seurata Viron mallia”

Lehtikuva

Merimies-Unioni ja Suomen Varustamot vaativat, että Suomen pitäisi väljentää matkustusrajoituksiaan Viron mallin mukaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Viroon on päässyt maanantaista lähtien ilman omaehtoista karanteenia Euroopan maista, joissa koronan ilmaantuvuusraja on 50 tautitapausta 100 000 asukasta kohden.

Suomessa koronan ilmaantuvuusraja on tällä hetkellä Viroa tiukempi, 25 tautitapausta 100 000 henkeä kohden.

– Suomessa pitäisi seurata Viron ja muun Euroopan mallia ja nostaa raja 50:een, Suomen Varustamot ja Merimies-Unioni toteavat tiedotteessa.

Viron pääministeri Jüri Ratas perusteli rajan nostamista sillä, että maa haluaa helpottaa maahan liikkumista erityisesti sen lähivaltioista.

– Virossa halutaan pitää huolta paitsi ihmisten terveydestä, myös matkustamisen vapaudesta sekä halutaan tukea EU:n tavoitetta harmonisoida matkustamiseen liittyviä säännöksiä Euroopan sisällä, Ratas totesi Viron Yleisradiossa.

Merimies-Unionin mielestä matkustaminen Viron ja Suomen välillä on sama asia kuin liikkua Suomen sisällä kaupungista toiseen.

– ”Helsinki–Tallinna-pääkaupunkia” ei voida sulkea, vaan ihmisten on voitava liikkua vapaasti Suomenlahden yli. On hienoa, että Virossa on ymmärretty tämä asia ja seurataan nyt muun Euroopan mallia matkustamisessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE