Nyheter

Henrik Wickström vald till Folktingets nya ordförande

Johan Lindholm
Folktingets ordförande Henrik Wickström.

Folktingets session, i Seinäjoki den 12-13 maj 2023, har valt ett nytt presidium. Henrik Wickström (SFP) har valts till Folktingets ordförande. Till första vice ordförande valdes Matilda af Hällström (Saml) och till andra vice ordförande Johan Kvarnström (SDP). Folktingets presidium väljs för en tvåårig period åt gången.

ABL

 

 

– Jag är ödmjukt tacksam för förtroendet. Folktinget har ett viktigt uppdrag i att bevaka svenska frågor i Finland. Med min erfarenhet och engagemang vill jag bidra till att Folktingets röst hörs ännu starkare i den nationella debatten, säger Henrik Wickström.

Folktingets nya ordförande Henrik Wickström valdes nyligen in i riksdagen. Wickström är även kommunstyrelseordförande i Ingå och vice ordförande för Svenska folkpartiet.

– Jag har erfarenhet av kommunalpolitiken men även nu av välfärdsområdena. Jag är speciellt orolig för situationen inom välfärdsområdena. De svenskspråkiga tjänsterna och servicen glöms enkelt bort och det finns redan exempel av det i välfärdsområdena. Vi måste fortsättningsvis aktivt följa med hur arbetet inom välfärdsområdet utvecklas.

– Förutom vården är jag orolig över tillgången till personal på svenska inom den offentliga sektorn. Vi är i behov av arbetskraftsrelaterad invandring i större grad och jag hoppas att möjligheterna för att integreras på svenska i Finland stärks, säger Wickström.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE