Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Hirmumyrsky Bulbul riehui: jo kuusi ihmistä on kuollut ja yli kaksi miljoonaa evakuoitu

Lehtikuva

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja yli kaksi miljoonaa evakuoitiin hirmumyrsky Bulbulin riehuttua Bangladeshin ja Intian rannikkoalueilla, kertovat viranomaiset. Bulbulin tuulet riehuivat pahimmillaan rutkasti yli 33 metriä sekunnissa. Useita satamia ja lentokenttiä suljettiin myrskyn vuoksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Myrskyuhreista valtaosa jäi kaatuvien puiden tai romahtaneiden rakenteiden alle. Khulnassa Bangladeshin rannikolla tuuli repi puita maasta juurineen, eikä pelastushenkilöstö päässyt paikalle, koska tiet olivat poikki.

Viranomaisten mukaan Bulbul heikkeni saavuttuaan mantereelle.

– Myrsky on nyt muuttunut trooppiseksi matalapaineeksi, joka tuo mukanaan kaatosateita, sanoi Bangladeshin meteorologian laitoksen johtaja Ayesha Khatun.

Kaatosateet ovat saaneet monet alavista alueista tulvimaan.

Myrsky iski ensin Sundarbansin alueelle, missä sijaitsee maailman suurin mangrovemetsä. Osin Itä-Intian alueelle levittyvässä metsässä elää muun muassa bengalintiikereitä. Khatunin mukaan metsä suojeli rannikkoa myrskyn pahimmilta tuhoilta.

– Vietimme yön myrskysuojassa yhdessä noin 400 muun ihmisen kanssa. Olen huolissani karjastani ja taloni olkikatosta. En voinut tuoda eläimiä tänne, ja Allah yksin tietää, mitä niille on tapahtunut, sanoi kolmen lapsen äiti Ambia Begum Monglan satamakaupungissa.

Liki 1 500 turistia jäi jumiin St. Martinin saarelle, koska laivayhteys katkaistiin myrskyn vuoksi.

Bangladeshin valmius varautua suuriin myrskyihin on parantunut huomattavasti sen jälkeen, kun yli 3 000 ihmistä kuoli hirmumyrsky Sidrin runnellessa maata vuonna 2007. Toukokuussa Bangladeshiin iskenyt hirmumyrsky Fani puolestaan tappoi toistakymmentä ihmistä, vaikka se oli voimakkain myrsky maassa viiteen vuoteen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE