Politiikka

Hjallis Harkimon purkaus: ”Kun Länsimetroon menee 109 miljoonaa euroa ylimääräistä joihinkin helkkarin oviin, kukaan ei sano mitään”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo sanoo, että kuntapolitiikassa on asioita, joita hän on seurannut todella hämmästyneenä.

”Välillä tuntuu, että kuntapoliitikoilla ei ole mitään suhteellisuudentajua. Näyttää siltä, että on myös monta päättäjää, jotka eivät kanna vastuuta tekemisistään, vaan heidät valitaan aina uudelleen.

Harkimo avautuu aiheesta blogissaan Iltalehdessä. Hän ei ole itse ehdolla.

”Otetaan nyt esimerkiksi Länsimetro: sen kustannusarvio on nyt 1,2 miljardia euroa, eikä loppua näy. Takaan, että se nousee vielä. Kun projektin laskua arvioitiin vuonna 2006, oli oli se puolet tästä. Miten on mahdollista, että näin pienellä hälyllä on voitu vuosi toisensa jälkeen ylittää budjetti sadoilla miljoonilla euroilla? Kukaan ei näytä kantavan tästä vastuuta.”

Harkimo sanoo, että jos projekteista vastaavat eivät ole päteviä, rahaa kuluu – ja tämä lähtee kaikki poliitikoista.

”Kyllä poliitikot osaavat itkeä Guggenheimista, josta Helsingin osuus olisi ollut 80 miljoonaa euroa. Silloin kaikilla oli mielipiteensä. Mutta kun Länsimetroon menee 109 miljoonaa euroa ylimääräistä joihinkin helkkarin oviin, kukaan ei sano mitään.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat