Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Hovin tuomio jää voimaan Herttoniemen hyppyrimäkiturmassa – KKO ei myöntänyt valituslupaa

Korkein oikeus on hylännyt valituslupahakemukset Helsingin Herttoniemen hyppyriturmaa koskevassa asiassa. Näin ollen Helsingin hovioikeuden tuomio jää voimaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kolme 16–18-vuotiasta nuorta laski hyppyrimäen muovitettua alastulorinnettä kesällä 2015. He osuivat vaijeriin, jolloin yksi kuoli ja kaksi sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Käräjäoikeudessa kolme Helsingin kaupungin työntekijää sekä Helsingin Mäkihyppääjien sihteeri ja johtokunnan puheenjohtaja saivat sakkotuomiot kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Yksi kaupungin työntekijöistä tuomittiin lisäksi tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Helsingin Mäkihyppääjien sihteeri ja johtokunnan puheenjohtaja valittivat hovioikeuteen, joka piti käräjätuomion ennallaan. Sen jälkeen kaksikko haki vielä hovioikeuden tuomioon valituslupaa KKO:sta.

KKO:ssa oli kyse siitä, tulisiko miehet jättää rangaistukseen tuomitsematta heille rikoksesta aiheutuneiden muiden seurausten ja kohtuusnäkökohtien vuoksi.

Hovioikeus: Tuomittuja oli varoitettu vaijerien vaarallisuudesta

Hovioikeuden tuomion mukaan miehet laiminlöivät velvollisuutensa huolehtia siitä, etteivät alastulorinteeseen asennetut vaijerit aiheuttaneet vaaraa. Oikeuden mukaan miehet olivat ennen turmaa tienneet, että hyppyrimäen alastulorinnettä käytettiin mäenlaskuun sen käyttötarkoituksen vastaisesti ja heitä molempia oli nimenomaisesti varoitettu, että vaijereista saattoi aiheutua merkittävää vaaraa.

Hovioikeus katsoi, ettei nuorten oma toiminta poistanut mäkihyppyseuran miesten rikosvastuuta.

Kymmeniä vuosia sitten asennetuilla vaijereilla pyrittiin estämään esimerkiksi mopolla ajelua ja muuta mäkeen kohdistuvaa ilkivaltaa.

Onnettomuuden jälkeen mäkihyppyalue päätettiin aidata kokonaan yli kaksimetrisellä teräsaidalla ja vaijerit poistettiin. Huonoon kuntoon päässyt Herttoniemen mäkihyppytorni on sittemmin purettu ja Helsingin Mäkihyppääjät lopettanut toimintansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE