Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

HS: Erkki Tuomioja kertoo olevansa valmis äänestämään Suomen Nato-jäsenyyden puolesta

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sosialidemokraattien kansanedustaja Erkki Tuomioja kertoo Helsingin Sanomille olevansa valmis äänestämään Nato-jäsenyyden puolesta eduskunnassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  En näe asiaa niin, että periaatteesta pitäisi äänestää vastaan. Kun joka tapauksessa tähän [jäsenhakemukseen] ollaan menossa, niin sitten siihen pitää mennä laajalla yhteisrintamalla, Tuomioja sanoo HS:lle.

Tuomioja korostaa, ettei ole varauksetta Nato-jäsenyyden kannalla. Hän on kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että Nato-jäsenyys on lopulta jäänyt ainoaksi vaihtoehdoksi, sillä muita vaihtoehtoja käsittelevä keskustelu puuttuu.

Hänen mukaansa muille vaihtoehdoille ei ole annettu tänä keväänä riittävästi näkyvyyttä. Sama ongelma oli hänen mukaansa myös viime kuussa julkaistussa selonteossa, jossa käytiin läpi turvallisuuspoliittisen ympäristön perustavanlaatuista muutosta.

Keskeisin kysymys Tuomiojan mukaan Nato-jäsenyydessä on se, onko se paras tapa estää Suomea joutumasta sotaan.

-  Jos sota syttyy jossain muualla, olisimme Nato-jäsenenä automaattisesti siinä osapuolena. Ja jos se tulisi Naton ja Venäjän välinen sota, me olisimme silloin eturintama.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE