Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HS-gallup: Kokoomus jatkaa gallup-kärjessä, mutta kannatuksesta suli noin prosenttiyksikkö – SDP:n kannatus säilyi vakaana

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti puhetta puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Maarianhaminassa eilen.

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien mielipidemittauksessa. Kokoomuksen kannatus tuoreessa HS-gallupissa on 23,0 prosenttia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Puolueen kannatus laski 0,9 prosenttiyksikköä aiempaan kyselyyn verrattuna, mutta se pitää silti etumatkaa seuraavaksi suosituimpiin.

Toiseksi suosituimpana jatkaa pääministeripuolue SDP 20,1 prosentilla. Sen kannatus on pysynyt HS:n kyselyissä vakaana. Nyt se nousi 0,2 prosenttiyksiköllä.

Kolmanneksi suosituin on oppositiopuolue perussuomalaiset, jonka kannatus nousi 1,3 prosenttiyksiköllä 16,0 prosenttiin.

Hallituspuolue keskusta oli neljäntenä 11,0 prosentin kannatuksella. Perässä ovat hallituspuolueet vihreät (9,9 prosenttia), vasemmistoliitto (7,6 prosenttia) ja RKP (4,5 prosenttia).

Helsingin Sanomien mielipidemittauksen toteutti Kantar Public, ja siihen vastasi liki 2 600 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE