Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HS kertoi ympäri maailmaa lentelevästä vihreästä edustajasta – Sanna Marin: ”Sen sijaan, että syyllistämme ja häpäisemme yksilöitä, on pyrittävä vähentämään päästöjä yhteiskunnallisilla ratkaisuilla”

Lehtikuva

Helsingin Sanomat kertoo tänään vihreiden kansanedustajasta Atte Harjanteesta, joka on joutunut tikun nokkaan Instagram-sivullaan julkaistujen matkakuvien vuoksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Twitterissä on kiertänyt meemiksi kerätty kuvakollaasi Harjanteen viime vuosien ulkomaanmatkasaldosta. Arvostelijat eivät ole pitäneet eduskuntaan keväällä noussutta Harjannetta sanojensa mittaisena, koska tämä kampanjoi voimakkaasti ilmastoarvoilla. HS kertoo, että Harjanteen kotisivujenkin mukaan ilmastonmuutoksen hillintä ja esimerkiksi lajikadon pysäyttäminen ovat edustajalle ”politiikan ykkösjuttuja”.

Harjanne on kommentoinut hänestä tehtyjä meemejä ja niiden motiiveja blogikirjoituksessaan.

”Tempauksen tarkoituksena oli ennemminkin toistaa kuvaa kaksinaismoralistisesta vihreästä poliitikosta.”

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) huomioi HS:n jutun Harjanteesta Twitter-tilillään, jossa Marin kommentoi aihetta usealla päivityksellä.

”Sen sijaan, että syyllistämme ja häpäisemme yksilöitä, on pyrittävä vähentämään päästöjä yhteiskunnallisilla ratkaisuilla. Toivottavasti tulevaisuudessa lennetään esimerkiksi kestävillä biopolttoaineilla ja sähköllä. Tarvitaan kansallisia ja kansainvälisiä toimia.”

Marin kertoo myös hallitusohjelmasta, jossa linjataan muun muassa, että hallitus tavoittelee lentoliikenteessä sekoitevelvoitteen avulla 30 prosentin osuutta kestäville biopolttoaineille vuonna 2030.

”Tuemme päästökaupan laajentamista lentoliikenteen kaikkiin ilmastoon vaikuttaviin päästöihin. Mikäli päästökauppaa ei kiristetä, suhtaudumme myönteisesti myös lentopolttoaineen veron tai lentomaksun käyttöönottamisen selvittämiseen EU:n laajuisesti.”

Marin huomauttaa, että tärkeää on myös tarjota vaihtoehtoja lentämiselle.

”Erityisesti raideliikenteen kehittäminen on tässä tärkeässä roolissa. Osana valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimista on syytä keskustella yhdessä kaikkien puolueiden kanssa liikenteen rahoitustasosta.”

Vielä erikseen Marin osoittaa viestin Harjanteelle sanoessaan uskovansa, että Harjanne tekee hyvää työtä eduskunnassa.

”Olen täysin samaa mieltä, että ennen kaikkea tarvitsemme rakenteellisia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi. Näitä etsimme muun muassa laatimalla tiekartan fossiilittomaan liikenteeseen siirtymiseksi.”

Kansalaisaloite lentoveron säätämisestä keräsi viime lauantaihin mennessä yli 50 000 kannatusilmoitusta. Aloite siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE