Politiikka

HS kertoo: Sininen tulevaisuus on jo keksinyt käyttönimenkin – se ei yllätä

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Perussuomalaisista irtautunut Sininen tulevaisuus -yhdistys kaavailee uuden puolueen käyttönimeksi siniset-puoluetta, kertoo Helsingin Sanomat. Perustava puoluekokous on kaavailtu järjestettäväksi alkusyksyllä.

HS:n mukaan uuden puolueen ensimmäinen piirijärjestö Lapin siniset syntyi sunnuntaina. Sen puheenjohtajaksi on valittu tuore kansanedustaja, varatuomari Matti Torvinen (uv).

Torvisen mukaan piiriorganisaatiot on tarkoitus perustaa jokaiseen maakuntaan.

– Tavoite on 16 piiriä. Ja siniset on nimi, joka on tarkoitus ottaa kaikissa piirijärjestöissä käyttönimeksi. Minä olen nimen rekisteröinyt, Torvinen sanoo lehden haastattelussa.

Olihan vihreätkin pitkään Vihreä liitto.

Sininen tulevaisuus on kesäkuussa 2017 perustettu yhdistys, joka kerää paraikaa kannattajakortteja puolueeksi rekisteröitymistä varten. Yhdistyksen perusti 20 perussuomalaisista eronnutta Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsentä.

Eduskuntaryhmää johtava kansanedustaja Simon Elo (uv) arvioi HS:ssa, että kannattajanimiä on kasassa nyt noin 2 000.

– Sininen tulevaisuus -yhdistys tulee puolueen nimeksi. Nimi piti miettiä jo yhdistystä perustettaessa. Tiesimme jo silloin, että kansan kielessä nimi kääntyy sinisiksi. Olihan vihreätkin pitkään Vihreä Liitto, Elo huomauttaa Helsingin Sanomissa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat