Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Huhtasaari purkaa mediatraumojaan – ”Perussuomalaisten ämpäritkin natsahtavat”

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokkaana toiminut Laura Huhtasaari ruotii Uuden Suomen blogissaan suhdettaan mediaan presidentinvaaleissa.

Demokraatti.fi

”Presidentinvaalien aikana keskustelin monen ihmisen kanssa. Eräs rouva tuli minulta kysymään, että olenko natsi. Hämmennyin, mitä ihmettä”, Huhtasaari kirjoittaa.

Hän kertoo tekstissään kysyneensä rouvalta, että kuinka ihmeessä te nyt tuollaista kysyitte. Rouva ei Huhtasaaren mukaan osannut perustella, hän ei keksinyt yhtään esimerkkiä.

”Rouva jatkoi, että mediasta on jäänyt sellainen mielikuva. Niinpä tietysti. Media muokkaa ihmisten mielipiteitä, otsikot erityisen tehokkaasti. Luonnollisesti tarvitaan useita toistoja”, hän kirjoittaa.

”Natsijahtaus alkaa siitä, kun haluaa palauttaa rajavalvonnan. Sitähän natsitkin haluavat. Hitlerkin joi vettä ja piti koirista. Ja ajatella, joku uusnatsi on joskus sanonut kylläkin erittäin järkevän lauseen ja myös minä olen sanonut saman. Päivänselvä tapaus. Tästä pitää tehdä juttu, jonka otsikossa mainitaan sekä Huhtasaari että uusnatsi.”

Huhtasaari kirjoittaa blogissaan, että vaalien alla jopa ”perussuomalaisten ämpäritkin natsahtavat”, viitaten puolueen jakamiin vaaliämpäreihin.

Huhtasaari vertaa omaa asemaansa suomalaisen median silmissä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asemaan tämän kotimaassa.

”Trumpin ”America first” -politiikasta ei kaikki pidä. Ei saa olla liian omapäinen, eikä ajaa liian paljon tavallisen työmiehen etua”, hän kirjoittaa.

”Jos tietyille eliittipiireille ei ole riittävän kuuliainen, ajojahti alkaa. Ei saa olla ”neuvostovastainen”, näin se meille myydään. Väärät mielipiteet johtavat yleiseen demonisointiin.”

Huhtasaari esittääkin, että demokratia ei tunnu enää kelpaavan Yhdysvalloissa.

”Trump pitää saada pois viralta. Voimmeko enää puhua vapaista ja demokraattisista maista, jos äänestämisellä ei ole enää väliä? Eikö äänestytulosta kohtaan löydy mitään kunnioitusta”, hän pohtii.

Hän analysoi ajojahdin noudattavan sekä Suomessa Yhdysvalloissa samanlaista kaavaa.

”Jäämme odottamaan seuraavaa siirtoa”, hän lopettaa tekstinsä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE