Politiikka

Huhtasaari purkaa mediatraumojaan – ”Perussuomalaisten ämpäritkin natsahtavat”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokkaana toiminut Laura Huhtasaari ruotii Uuden Suomen blogissaan suhdettaan mediaan presidentinvaaleissa.

”Presidentinvaalien aikana keskustelin monen ihmisen kanssa. Eräs rouva tuli minulta kysymään, että olenko natsi. Hämmennyin, mitä ihmettä”, Huhtasaari kirjoittaa.

Hän kertoo tekstissään kysyneensä rouvalta, että kuinka ihmeessä te nyt tuollaista kysyitte. Rouva ei Huhtasaaren mukaan osannut perustella, hän ei keksinyt yhtään esimerkkiä.

”Rouva jatkoi, että mediasta on jäänyt sellainen mielikuva. Niinpä tietysti. Media muokkaa ihmisten mielipiteitä, otsikot erityisen tehokkaasti. Luonnollisesti tarvitaan useita toistoja”, hän kirjoittaa.

”Natsijahtaus alkaa siitä, kun haluaa palauttaa rajavalvonnan. Sitähän natsitkin haluavat. Hitlerkin joi vettä ja piti koirista. Ja ajatella, joku uusnatsi on joskus sanonut kylläkin erittäin järkevän lauseen ja myös minä olen sanonut saman. Päivänselvä tapaus. Tästä pitää tehdä juttu, jonka otsikossa mainitaan sekä Huhtasaari että uusnatsi.”

Huhtasaari kirjoittaa blogissaan, että vaalien alla jopa ”perussuomalaisten ämpäritkin natsahtavat”, viitaten puolueen jakamiin vaaliämpäreihin.

Huhtasaari vertaa omaa asemaansa suomalaisen median silmissä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asemaan tämän kotimaassa.

”Trumpin ”America first” -politiikasta ei kaikki pidä. Ei saa olla liian omapäinen, eikä ajaa liian paljon tavallisen työmiehen etua”, hän kirjoittaa.

”Jos tietyille eliittipiireille ei ole riittävän kuuliainen, ajojahti alkaa. Ei saa olla ”neuvostovastainen”, näin se meille myydään. Väärät mielipiteet johtavat yleiseen demonisointiin.”

Huhtasaari esittääkin, että demokratia ei tunnu enää kelpaavan Yhdysvalloissa.

”Trump pitää saada pois viralta. Voimmeko enää puhua vapaista ja demokraattisista maista, jos äänestämisellä ei ole enää väliä? Eikö äänestytulosta kohtaan löydy mitään kunnioitusta”, hän pohtii.

Hän analysoi ajojahdin noudattavan sekä Suomessa Yhdysvalloissa samanlaista kaavaa.

”Jäämme odottamaan seuraavaa siirtoa”, hän lopettaa tekstinsä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat