Urheilu

Huippujohtaja sai tarpeekseen – perustelee nyt ratkaisuaan

Lehtikuva
Lehtikuva

Mika Kojonkoski ei hae jatkokautta Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana. Kojonkoski kertoi päätöksestä tiedotteessaan keskiviikkona.

Kojonkoski toimi tehtävässä vuodesta 2013 lähtien. Hänen pestinsä loppuu kesäkuun viimeisenä päivänä.

– Juuri nyt takanani on viisi intensiivistä vuotta huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävässä, jossa suomalaisen huippu-urheilun kehittäminen on ollut ajatuksissani jokaisena päivänä. Nyt on hyvä hetki vetää henkeä ja miettiä, mihin haluan energiaani seuraavaksi suunnata, Kojonkoski sanoi.

– Minulla ei tällä hetkellä ole lukkoon lyötyjä tulevaisuuden suunnitelmia.

Olympiakomitea laittoi huippu-urheiluyksikön johtajan paikan aiemmin julkiseen hakuun, joten myös Kojonkosken olisi pitänyt hakea omaan pestiinsä uudelleen. Yksikön johtajan hakuaika päättyy torstaina puoliltaöin. Uuden johtajan valinnan on tarkoitus olla selvillä maaliskuun viimeisellä viikolla.

– Viime vuosina tehtyjen suurten muutosten vaikuttavuus huippu-urheilumenestykseen näkyy merkittävästi vasta tulevilla vuosikymmenillä, mutta se edellyttää sitä, että valitusta linjasta pidetään johdonmukaisesti kiinni ja sitä pitkin kuljetaan päättäväisesti eteenpäin niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä, Kojonkoski sanoi.

Kojonkoski, 54, on entinen mäkihyppääjä. Hän on toiminut urallaan Suomen, Itävallan ja Norjan mäkihyppymaajoukkueiden valmentajana.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat