Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HUSin toimitusjohtajalta suoraa puhetta Ylellä: ”Nyt pitää asennoitua siihen, että juhannukseen asti ollaan tässä ihan kiltisti ja kuunnellaan mitä tehdään”

Lehtikuva

Uusimaa aiotaan eristää muusta Suomesta ainakin kolmeksi viikoksi niin, että maakuntaan ei pääse eikä maakunnasta pääse pois kuin perustelluista syistä 19.4. saakka.

Rane Aunimo

Demokraatti

Ylen A-Talkissa torstaina vieraillut HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen kommentoi ohjelmassa, kuinka todennäköistä on, että eristys purettaisiin jo kolmen viikon kuluttua.

– Minusta on viisasta katsoa seuraavina viikkoina, että mihin suuntaan tämä menee, miten eristämistoimet, jotka ovat jo nyt käytössä toteutuvat. Niiden olisi syytä toteutua, koska ennustemallit on tehty optimistisimman mallin mukaan. Se tarkoittaa sitä, että olisi paras toimia.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo samassa ohjelmassa, että hallitus kuuntelee tarkasti asiantuntijoita.

– Jos näkemys on se, että vielä on tarvetta, sitten tietysti meidän pitää tarkasti miettiä, onko syytä jatkaa. Nyt lähdetään siitä, että se on se kolme viikkoa ja toivotaan, että se riittää.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kommentoi, että poliisissa valmistaudutaan senkin varalle, että kolme viikkoa ei riitä. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puolestaan arvioi, että on vaikea nähdä, että kolmen viikon kuluttua tilanne olisi olennaisesti parempi.

– Eiköhän kaikkia skenaariot sitten kuitenkin lähde siitä, että kolmen viikon päästä tilanne on hankalampi sekä Uudellamaalla että Uudenmaan ulkopuolella.

HUSin Tuominen jatkoi vielä toteamalla, että tärkeintä on saada koko epidemia hoidettua kunnolla.

– Karhua ei ole edes vielä kaadettu. Nämä ovat keinoja, jolla sitä yritetään rajoittaa. Koko kansan, kaikkien pitäisi hyväksyä, että tässä on syytäkin säätää tätä, eikä lähteä siitä, että meidän pitäisi tällä hetkellä välttämättä tietää ylihuomisesta. Nyt pitää asennoitua siihen, että juhannukseen asti ollaan tässä ihan kiltisti ja kuunnellaan mitä tehdään.

Henriksson sanoi, että hallitus selvittää, pitäisikö Espanjasta saapuville suomalaisille järjestää karanteenihotelli. Hän kuitenkin kertoi kuulleensa asiasta vain hetki ennen lähetykseen saapumista, joten hänellä ei ollut tietoa kaikista yksityiskohdista.

Tuominen kertoi samaisessa lähetyksessä pitävänsä Espanjasta palaavia suurena tartuntariskinä. Hänen mielestään ei ole mahdotonta, etteikö jokaisessa koneessa olisi tartunnan saaneita. Espanjassa on tartuntatilannetta seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan yli 56 000 tartuntaa. Tuominen kuvaili lähetyksessä Espanjaa riskimaaksi.

– Jos sieltä tulee paljon väkeä, he tulevat levittämään tautia, Tuominen sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE