Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Huuhkajia juhlitaan tänään Helsingissä – Se mikä onnistui Teemu Pukilta ja muilta, ei onnistunut Jesse Joroselta: ”Ei saanut lupaa”

Lehtikuva

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen saavuttamaa historiallista EM-lopputurnauspaikkaa juhlistetaan tänään Helsingissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Karsinnat eilen Ateenassa Kreikka-tappiolla päättänyt Huuhkaja-ryhmä saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 16.30, ja Kansalaistorilla järjestettävä juhla alkaa kello 19.

– Toivottavasti on paljon ihmisiä, pidetään hauska ilta ja sitten jokainen lähtee omille teilleen, maalitykki Teemu Pukki totesi Ylen haastattelussa lentoasemalla.

Pukki kertoi saaneensa ”ilman ongelmia” seuraltaan Norwichilta luvan jäädä vielä kansanjuhlaan. Se onnistui muiltakin, lukuun ottamatta Italian pääsarjan Bresciassa torjuvaa maalivahtia Jesse Jorosta.

– Jesse ei saanut lupaa, kaikki muut pääsivät juhlaan. Nämä on hienoja hetkiä, saadaan kokea yhdessä kannattajien kanssa, maajoukkueen ykkösvahti Lukas Hradecky kertoi Ylelle.

Pelaajisto alkaa jo pikkuhiljaa tajuamaan, mitä oikein on tullut tehtyä.

– No juu ja ei, ei ehkä ihan kokonaan, Pukki myhäili.

– Mutta kyllä pikkuhiljaa tajuaa, että ei odota kesälomaa. Ei tarvitse EM-kisoja telkkarista katsoa, Pukki jatkoi tyytyväisyys äänessään.

Turnausta ennen vietetään seitsemän odottavaa kuukautta miettien, miten suomalaismiehistölle kisoissa sitten käykään. Itseluottamusta historiaa tehneessä porukassa kuitenkin piisaa.

– Ollaan puhuttu (turnauslohkosta) paljon. Tuntuu, että on kiva vain miettiä sitä ja saada treenimotivaatiota, puolustuksen johtohahmoihin kuuluva Paulus Arajuuri sanoi Ylelle.

30. marraskuuta Romanian Bukarestissa pidettävässä arvonnassa Suomi löytyy alimmasta eli neloskorista. Lohkojaon selviäminen on kimurantti kokonaisuus kaikkine muuttujineen, mutta tällä hetkellä todennäköisintä on, että Huuhkajat päätyy Pietarissa ja Kööpenhaminassa pelattavaan B-lohkoon, johon on jo valmiiksi sijoitettu Venäjä ja Tanska.

– Kova lohko (olisi), mutta itseluottamus on meillä kunnossa ja pystymme haastamaan kenet tahansa. Olemme valmiina mihin lohkoon vaan, Arajuuri totesi ja lisäsi, että Pietari/Kööpenhamina-lohkossa ”olisi pelit lähellä”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE