Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Ihanko oikeasti, Suomi?” – Katri Kulmunin al-Hol-töppäys ylitti uutiskynnyksen ulkomailla

Lehtikuva

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) pahennusta aiheuttanut kysely al-Holin leiriläisten tuomisesta Suomeen ylitti uutiskynnyksen useissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Keskustan puheenjohtaja Kulmuni kysyi Instagram-tarinassaan, mitä mieltä ihmiset ovat, pitäisikö al-Holin leiriltä tuoda Suomeen vain lapset vai lapset ja äidit.

Kulmuni poisti kyselyn pian sen julkaisun jälkeen ja kertoi Twitterissä tavan olleen epäonnistunut. Tänään aamupäivällä hän pyysi Twitterissä kyselyä anteeksi.

Tapahtuneen huomioi muun muassa uutistoimisto Reuters, jonka asiasta kirjoittaman uutisen julkaisi arvostettu New York Times.

– ”Ihanko oikeasti, Suomi?” Häpeilevä ministeri poisti Instagram-äänestyksen, juttu otsikoitiin.

Jutussa lainattiin ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin edustajan Andrew Stroehleinin reaktiota Kulmunin kyselyyn. Kyselyn ja Stroehleinin reaktion huomioivat myös Britannian yleisradioyhtiö BBC sekä brittiläinen sanomalehti Independent.

Kulmuni pahoitteli ”epäonnistunutta” kyselyä

Kulmuni pahoitteli toimittajille eduskunnassa pahennusta aiheuttanutta Instagram-kyselyään. Hän teki eilen kyselyn al-Holin leiriläisten tuomisesta Suomeen.

– Keskusta on tällä viikolla ilmoittanut oman näkökantansa tähän asiaan. Meidän mielestämme lapsia täytyy auttaa. Minusta olisi hyvä selvittää sitä oikeusperustaa, jolla tarvittaessa voidaan tuoda lapset Suomeen ilman, että äitejä tarvitsee Suomeen tuoda. Halusin käydä tästä monimutkaisesta ja vaikeasta asiasta sosiaalisessa mediassa keskustelua. Se epäonnistui, ja sitä kyselyä pyysin anteeksi, Kulmuni sanoi.

Kulmuni ei kertonut toimittajille, oliko kysely ministerin oma idea.

– Olen tehnyt monenlaisia Instagram-kyselyitä ja sosiaalisessa mediassa koettanut olla aktiivinen. Se on tärkeä väylä käydä myös sosiaalisessa mediassa keskustelua, mutta sen luonne täytyy aina muistaa, ja tästä monimutkaisesta aiheesta tekemäni kysely oli epäonnistunut, ja sitä pyysin anteeksi. Minä kannan totta kai vastuun.

Hän ei myöskään kertonut, oliko käynyt etukäteen keskustelua siitä, onko tällainen sosiaalisen median äänestys aiheesta hyvä idea.

– Kuten totesin, kysely oli epäonnistunut, ja olen pyytänyt sitä anteeksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE