Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Ikäihmisten oikeuksia rikotaan niin räikeästi” – Mäkisalo-Ropponen: tulevien hyvinvointialueiden selvitettävä tilanne

Istock

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on todella iloinen, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee nyt vauhdilla.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Eduskunta alkoi eilen käsitellä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä viran perustamiseksi. Lain valtuutetusta on tarkoitus astua voimaan jo heinäkuun alussa.

– Ikäihmisten oikeuksien toteutumisessa on Suomessa niin paljon puutteita ja epäkohtia. Siksi on ensisijaisen tärkeää, että saamme nyt henkilön, jonka pääasiallinen tehtävä on toimia tämän asiantilan parantamiseksi, Mäkisalo-Ropponen painottaa tiedotteessa.

Hän pitää tärkeänä, että tulevassa sote-uudistuksessa kiinnitetään myös vahvasti huomiota ikäihmisten oikeuksien toteutumiseen tulevilla hyvinvointialueilla.

– Jotta asia etenisi, niissä olisi syytä käynnistää vanhusasiamiestoiminta, jonka tehtävänä on huolehtia ikäihmisten oikeuksien toteutumisesta omalla alueella. Ikäihmisten oikeuksia rikotaan niin räikeästi, että hyvinvointialueilla on lähdettävä selvittämään tilannetta ja etsimään ratkaisuja. Potilas- ja sosiaaliasiamiehen aika ei riitä tähän.

Mäkisalo-Ropponen huomauttaa, että myös vammaisten oikeuksien toteutumisessa on isoja puutteita.

– Siksi keskusteluun pitäisi ottaa myös vammaisasiavaltuutetun toimiston perustaminen. Sen tehtävänä olisi varmistaa YK:n vammaissopimuksen ja näin myös vammaisten yhdenvertaisten oikeuksien toteutuminen Suomessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE