Uutiset

Ikäihmisten taloudellista kaltoinkohtelua ja hyväksikäyttöä pohditaan Tampereella

Istock
Ikäihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi.
Istock
Ikäihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi.
Istock
Ikäihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi.

Valtakunnallinen Kätketyt äänet -päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Tampereella. Tammelantorilla perjantaina 15. kesäkuuta kello 10 – 14 pidettävän tapahtuman teemana on ikäihmisiin kohdistuva taloudellinen kaltoinkohtelu.

Tilaisuudessa puhuvat muun muassa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen kaupungilta, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.), toiminnanjohtaja Satu Taiveaho Suvanto ry:stä, Lea Stenberg Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto (Valli) ry:stä sekä vanhuusoikeuden asiantuntija ja tietokirjailija Anja Karvonen-Kälkäjä. Tapahtuman juontaa Satu Kotonen.

Ohjelmassa on paneelikeskustelu aiheesta ”Mummon markat turvaan – Miten torjua ikääntyneisiin kohdistuvaa taloudellista hyväksikäyttöä ja rikollisuutta?”

Keskustelijoina ovat ylitarkastaja Riitta Heinonen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta, professori Marja Jylhä Tampereen yliopistosta (gerontologian tutkimuskeskus), yksikönpäällikkö Minna-Liisa Luoma, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, asiantuntija Soili Nevala Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry:stä sekä Veijo Niemi Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Tarjolla avun ja tiedon lisäksi myös pullakahvit ja makkaraa

Tarjolla on pullakahvit sekä makkaraa. 200 ensimmäiselle on luvassa yllätys.

Tapahtumassa lähisuhde- tai perheväkivaltaa kohdanneet tai sivusta seuranneet voivat tulla kysymään neuvoja tai keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa. Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan alueen toimijoiden lisäksi valtakunnallisesti muun muassa poliisista, rikosuhripäivystyksestä, seurakunnilta ja Ensi- ja turvakodilta sekä ammattijärjestöiltä.

Ikäihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi. Erityisesti ikäihmisille puheeksi ottamisen kynnys ja häpeän tunne on korkea ja apua ei tulla hakeneeksi.

Kätketyt äänet on valtakunnallinen Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry:n järjestämä tapahtuma, jonka pääyhteistyökumppanina on tänä vuonna Tampereen kaupunki.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat