Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

IL: Tuomas Pöysti osallistui liikkumisrajoituksia koskevien lakipykälien kirjoittamiseen – HS: Professori kritisoi

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti osallistui tyrmättyjen liikkumisrajoituksia koskevien lakipykälien kirjoittamiseen, kertoo Iltalehti. Hän myös neuvoi pääministeri Sanna Marinia (sd.) siinä, miten asiassa kannattaisi esiintyä julkisuudessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Iltalehti perustaa tietonsa Pöystin lähettämiin sähköpostiviesteihin.

Lehden mukaan Pöystin menettely on ilmeisessä ristiriidassa sen kanssa, että oikeuskanslerin tehtävänä on olla ylin laillisuusvalvoja ja hallituksen oikeudellinen neuvonantaja. Oikeuskanslerin virkaan ei kuitenkaan kuulu hallituksen lakipykälien valmistelu eikä neuvominen viestinnässä.

Iltalehti kertoo, että Pöystin ja valtioneuvoston alivaltiosihteerin Timo Lankisen sekä lainsäädäntöneuvos Sanna Helopuron välinen viestinvaihto paljastaa, että oikeuskansleri käytännössä osallistui lainvalmisteluun.

Helsingin Sanomien haastatteleman Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden emeritusprofessorin Olli Mäenpään mielestä oikeuskansleri on toiminut tehtäviinsä nähden sopimattomasti.

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen arvioi puolestaan, että sähköpostien perusteella oikeuskansleri on siirtynyt maaliskuun aikana enemmän laillisuusvalvojasta konsultoivan ”kruununjuristin” rooliin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE