Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Ilja Janitskinin ja Johan Bäckmanin hovioikeudenkäynti jatkuu – oikeustalon edessä mielenosoitus

Lehtikuva

MV-julkaisun perustajan Ilja Janitskinin ja Johan Bäckmanin hovioikeudenkäynti jatkuu vielä tämän viikon vainoamis- ja kunnianloukkauskokonaisuudella, jossa asianomistajana on toimittaja-kirjailija Jessikka Aro.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

MV-julkaisun kannattajaporukka piti oikeustalon edessä tänä aamuna parinkymmenen hengen mielenosoitusta, ja oikeudenkäyntiä saapui seuraamaan useita ihmisiä. Myös Bäckman on paikalla oikeudenkäynnissä.

Käräjillä Janitskin tuomittiin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen yhteensä 16:sta eri teosta. Käräjäoikeuden mukaan Janitskin valjasti verkkojulkaisunsa asiattoman ja useiden ihmisten kunniaa loukkaavan keskustelun julkaisupaikaksi. Bäckman tuomittiin käräjillä vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa Venäjän informaatiovaikuttamista tutkineen Aron vainoamisesta. Törkeästä kunnianloukkauksesta ja yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen tuomitun Bäckmanin toiminta sai käräjäoikeuden mukaan aikaan sen, että myös muut ihmiset alkoivat häiritä Aroa.

Kumpikin kiistää hovioikeudessa syyllistyneensä rikokseen.

Bäckman laittoi käytävällä leikiksi

Ennen istuntoa hovioikeuden käytävällä nähtiin jonkinlainen nokkapokka oikeudenkäyntiä seuraamaan tulleiden välillä. Bäckman tuli rauhoittamaan tilannetta, joka ei kärjistynyt leikkimielistä videokuvauskilpailua kummemmaksi. Tämän jälkeen käytävällä nähtiin vielä näytös, kun Johan Bäckman intoutui esittelemään ilmeisesti pronssisoturin pienoismallipatsasta lehtikuvaajille.

Bäckman on toimittanut muun muassa Arolle kipsijäljennöksen Viron kiistellystä pronssisoturipatsaasta, minkä Aro on kokenut verhotuksi uhkaukseksi.

Toisen maailmansodan neuvostosotilaiden muistomerkkinä toimineen pronssisoturipatsaan siirtäminen pois Tallinnan keskustasta aiheutti noin kymmenen vuotta sitten ulkopoliittisen kiistan Viron ja Venäjän välillä.

Yksi juttukokonaisuuden asianomistajista, mediayhtiö Sanoma on STT:n suurin omistaja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE