Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Iranin ydinvoimalassa on ongelmia – irrotettiin sähköverkosta

Bushehrin ydinvoimala Iranin eteläosassa on jouduttu tilapäisesti sulkemaan, kertoivat maan ydinvoimaviranomaiset maanantaina. Viranomaisten mukaan syynä on ”tekninen vika, jonka korjaaminen vie joitain päiviä”.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Voimala on irrotettu sähköverkosta.

Iranin naapurimaat ovat olleet huolissaan venäläisvalmisteisen voimalan turvallisuudesta jo pitkään, sillä voimala sijaitsee maanjäristyksille herkällä alueella. Huhtikuussa alueella sattui järistys jonka voimakkuus oli 5,9. Se ei viranomaisten mukaan aiheuttanut vaurioita voimalalle.

Vuosia viivästynyt voimala valmistui viimein vuonna 2013. Alueelle ollaan rakentamassa vielä kahta uutta reaktoria, mutta niiden valmistuminen on vielä vuosien päässä.

Irania on vaivannut keväästä alkaen sähköpula. Energiaministeriön mukaan pula johtuu muun muassa kuumuudesta ja vesivarantojen vähyydestä, minkä vuoksi vesivoimalat eivät toimi kunnolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE