Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ismo Tuominen on eronnut tehtävästään

Arja Jokiaho

Uutta alkoholilakia valmistellut hallintoneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) on eronnut tehtävästään. Asian vahvistaa STM:n turvallisuus ja terveys -osaston johtaja Jari Keinänen STT:lle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Keinäsen mukaan Tuomisen lähtö ei tullut yllätyksenä. Hänen viimeinen työpäivänsä oli viime perjantaina.

Alkoholilain muutos ei Keinäsen mukaan ehdi vuoden alussa voimaan kuten alun perin piti, vaan vasta ehkä huhtikuun alussa. Aikataulu ei kuitenkaan lykkäänny Tuomisen lähdön vuoksi vaan siksi, että lainsäädännön arviointineuvosto aikoo tarkastaa hallituksen esityksen ja se vie aikaa.

Tuomisen lähtöön Keinänen ei ota muuta kantaa kuin, että STM olisi pitänyt hänet mielellään, koska hän on huippuasiantuntija.

TUOMISEN erosta kertoi ensimmäisenä Viisi tähteä -sivusto. Sen mukaan Tuominen on vaikuttanut alkoholilain sisältöihin yli 20 vuotta STM:n valmistelevana ja johtavana virkamiehenä.

Keinänen sanoo, että ensimmäinen uutta alkoholilakia koskeva hallituksen esitys lähtee lausunnoille pian.

Se piti antaa eduskunnalle lokakuun puoliväliin mennessä, mutta nyt aikataulu on siirtynyt Viisi tähteä -sivuston mukaan ainakin kymmenellä viikolla eteenpäin.

Hallitus aikoo jatkaa vuonna 2018 tehtyä alkoholilain kokonaisuudistusta. Ensimmäiseksi se laajentaa alkoholin vähittäismyyntiluvan koskemaan enintään 8 prosenttia alkoholia sisältäviä käymisteitse valmistettuja juomia. Nykyisin päivittäistavarakaupoissa ja kioskeissa saa myydä enintään 5,5 prosenttia alkoholia sisältäviä juomia.

Lisäksi hallitus tekee puoliväliriiheen mennessä selvityksen 15 prosentin vahvuisten viinien myynnin vapauttamisesta. Siihen tarvitaan tietoa vahvojen juomien ruokakauppamyynnin vaikutuksista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE