Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Itä-Suomi ei voi enää odottaa – Seppo Eskelinen haluaa hallitukselta tekoja, ei enää puheita ja työryhmiä

Jukka-Pekka Flander

Itä-Suomi on kärsinyt merkittävästi Ukrainan sodan aiheuttamasta turvallisuuspolitiikan kiristymisestä ja Venäjän kaupan loppumisesta. SDP:n kansanedustaja Seppo Eskelinen penää nyt hallitukselta toimia.

Demokraatti

Demokraatti

Eskelinen muistuttaa, että Marinin hallitus laittoi sodan sytyttyä nopealla aikataululla pystyyn valtiosihteerityöryhmän valmistelemaan Itä-Suomen tukitoimia ja myös toteutti ne nopeasti.

– Sen sijaan Orpon hallitus on kovista puheitaan huolimatta hautaamassa Itä-Suomen tukitoimet jälleen uusiin työryhmiin. Nyt tarvitaan aktiivisia tekoja, Itä-Suomi ei voi odottaa loputtomiin. Hallitusohjelmassa suunnataan merkittävät tukitoimet ja investoinnit Länsi- ja Etelä-Suomeen, mutta Itä-Suomeen jää vain murusia, Eskelinen sanoo.

Hallitus valmistelee työ- ja elinkeinoministeriössä 400 miljoonan pakettia vihreän siirtymän hankkeille. Eskelisen mielestä tästä olisi jo korkea aika varmistaa myös Itä-Suomelle rahoitusta.

– Esimerkiksi jo pelkästään Pohjois-Karjalassa saataisiin rahoituksella liikkeelle useita hankkeita lähes 1,5 miljardin investointisuunnitelmista.

Orpon hallitus on kovista puheitaan huolimatta hautaamassa Itä-Suomen tukitoimet jälleen uusiin työryhmiin.

SAMOIN alkuvuoden pk-yritysbarometri kertoo karua kieltä yritysten tulevaisuudennäkymistä. Itä-Suomen rajamaakunnissa näkymät olivat heikoimmat. Vaikka kasvuhaluisia yrityksiä olisi, jarruttavat yleinen epävarmuus, saavutettavuuden heikentyminen ja osaavan työvoiman puute sekä näihin liittyvä hallituksen toimettomuus mahdollisuuksia kasvaa ja työllistää.

– Nyt tarvitaan hallitukselta tekoja, eikä enää puheita ja lisää työryhmiä, Eskelinen painottaa.

– Itä-Suomi tarvitsee nopeasti konkreettisia toimia. Nyt ei ole aikaa odottaa. Meillä on vahvaa osaamista ja maailmanluokan yrityksiä, mutta ansaitsemme samat kasvun lähtökohdat kuin muukin Suomi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE