Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Jair Bolsonaro aikoo palata maahan – on luovuttanut viranomaisille jalokiviä

AFP / LEHTIKUVA / MAURO PIMENTEL
Brasilian entinen presidentti Jair Bolsonaro.

Brasilian ex-presidentti Jair Bolsonaro palaa Brasiliaan kuun lopussa, kertoivat hänen edustajansa perjantaina. Samalla Bolsonaron asianajajat ilmoittivat, että Bolsonaro on luovuttanut viranomaisille jalokiviä, jotka oli saatu lahjaksi Saudi-Arabian hallinnolta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Bolsonaroa syytetään yrityksestä salakuljettaa jalokivet maahan maksamatta niistä tuontitulleja, jotka ovat Brasiliassa varsin suuret. Asiasta nousi kohu sen jälkeen kun lehdistö paljasti tullivirkailijoiden löytäneen jalokivet Bolsonaron seurueeseen kuuluneen ministerin hallusta syksyllä 2021 kun seurue oli palaamassa maahan.

Bolsonaro on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Bolsonaro lähti Brasiliasta Yhdysvaltoihin kaksi päivää ennen kuin hänen kautensa virallisesti päättyi. Hän ei osallistunut seuraajansa Luiz Inacio Lula da Silvan virkaanastujaisiin, kuten protokolla olisi vaatinut.

Bolsonaron mukaan hän aikoo Brasiliassa elää normaalia elämää ja osallistua politiikkaan ja puolueensa toimintaan eri puolilla maata.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE