Jalosen Tshekki möyhensi Jalosen Suomen

LEHTIKUVA / AFP Christine Olsson
Tshekin päävalmentaja Kari Jalonen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen tuloskunto on laskussa juuri ennen kauden toista päätapahtumaa MM-kilpailuja.

DEMOKRAATTI/STT

Helmikuussa olympiakultaa juhlinut Leijonat hävisi lauantaina Tukholmassa pelatun EHT-ottelun Tshekille maalein 1-3 ja kärsi kolmannen peräkkäisen tappion. Viime sunnuntaina Ruotsi voitti Suomen Ostravassa, ja torstaina Sveitsi oli etevämpi Tampereella.

Ennen tämän viikon EHT-turnausta Ruotsi oli ainoa maa, joka oli onnistunut kauden aikana voittamaan Suomen, mutta tällä viikolla leijonankaatajien joukko on kolminkertaistunut.

Entisen leijonaluotsin Kari Jalosen valmentama Tshekki iski pikamaalit toisen erän lopussa. Roman Cervenka teki 1-0-johdon, ja Jiri Smejkal tuplasi lukemat vain 29 sekuntia myöhemmin.

Petrus Palmun kavennus kolmannessa erässä nosti toiveita. A-maajoukkuedebyytin lauantaina tehnyt NHL-konkari Joel Armia nappasi syöttöpisteen kavennukseen.

Viimeistään Jere Sallisen jäähy ja David Krejcin tyhjään maaliin iskemä täysosuma ratkaisivat pelin.

Jukka Jalosen valmentama Suomi kohtaa sunnuntaina turnausisäntä Ruotsin.

Helsingissä ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina.