Politiikka

Järkyttävä gallup-shokki Britannian työväenpuolueelle: Enää vain tämän ryhmän enemmistö tukee

Lehtikuva
Lehtikuva

Britannian konservatiivinen puolue on onnistunut nostamaan kannatustaan hallituksessa. Nyt pääministeripuolue saa peräti 44 %:n kannatuksen, mikä on gallupin toteuttaneiden Guardian/ICM:n (n=2009) mukaan vuodesta 1992 mittaushistorian toiseksi paras.

Asiasta uutisoi ja gallupia siteeraa The Telegraph.

Britannian työväenpuolueen eli Labourin kannatus sen sijaan on pahasti alamaissa. Se on pysynyt muuttumattomana 28 %:ssa. Puolueen puheenjohtajuuden hiljattain säilyttänyt Jeremy Corbyn ei ole pystynyt vakuuttamaan äänestäjiä.

Erilaisissa sosiaalisista ryhmissä, tilapäisestä palkkatyövoimasta eläkeläisiin enemmistö briteistä kannattaa nyt konservatiivista puoluetta. On kuitenkin yksi poikkeus, jossa työväenpuolueella on yhä enemmistö suhteessa. Tämä ryhmä on 18–24-vuotiaat nuoret.

Britannian itsenäisyyspuolue UKIP on pystynyt nostamaan kannatustaan vain yhden prosenttiyksikön, vaikka sen entinen puheenjohtaja Nigel Farage on paistatellut julkisuudessa tapaamalla muun muassa ensimmäisenä ulkomaalaisena poliitikkona USA:n presidentiksi valitun Donald Trumpin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat