Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Joe Bidenin: Trumpin hallinto otti yhteyttä vallanvaihtoprosessista

Lehtikuva

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden kertoo nykyisen presidentin Donald Trumpin hallinnon ottaneen yhteyttä häneen vallanvaihtoprosessista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Biden kertoo NBC-televisiokanavan haastattelussa, että Trumpin hallinto on ollut asiassa vilpitön eikä lainkaan vastahakoinen. NBC:n haastattelu oli tulevan presidentin ensimmäinen televisiohaastattelu vaalien jälkeen.

–  Olemme jo järjestämässä tapaamista Valkoisen talon koronavirusryhmän kanssa, Biden lisäsi.

Bidenin mukaan hän ei ole kuitenkaan suoraan puhunut Trumpin kanssa.

Vallanvaihtoprosessin aloittamista hallinnoiva virasto ilmoitti paikallista aikaa maanantaina, että nykyinen hallinto on valmis aloittamaan virallisen vallanvaihtoprosessin.

Trump ei ole suostunut myöntämään vaalitappiotaan ja on yrittänyt kääntää tulosta muun muassa oikeustoimien kautta.

Biden kertoo myös, että presidentinkautensa ensimmäisen sadan päivän aikana hän aikoo muun muassa tarttua koronaviruskriisiin sekä ajaa läpi maahanmuuttouudistuksen. Lakiuudistuksen avulla Yhdysvalloissa asuvat miljoonat paperittomat voisivat saada maan kansalaisuuden. Lisäksi Biden mainitsi ilmastolle haitallisten asetusten poistamisen.

Bidenin mukaan hänen kautensa ei tule olemaan kolmas Barack Obama–Joe Biden-kausi. Biden oli Trumpia edeltäneen, kaksi kautta johtaneen presidentti Barack Obaman varapresidentti.

Biden julkisti maanantaina ehdokkaansa ulko- ja turvallisuuspoliittiseen johtoryhmään. Heistä osa oli mukana jo Obaman hallinnossa.

–  Meillä on edessämme täysin erilainen maailma kuin Obama–Biden-hallinnolla oli. Presidentti Trump on muuttanut maisemaa. Siitä on tullut Amerikka ensin, se on ollut Amerikka yksin, Biden muotoili.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE