Nyheter

Johan Kvarnström på Österbottenbesök – ”En region att lära av”

Johan Kvarnström
Under Johan Kvarnströms besök i Österbotten ordnades bland annat ett diskussionstillfälle på FSD:s kansli i Vasa.

Den 22-23 januari besökte FSD:s riksdagsledamot Johan Kvarnström Österbotten, från Jakobstad i norr till Närpes i söder. Kvarnström kom på besök för att bekanta sig med regionens förutsättningar och situation, samt knyta närmare kontakter.

Pontus Westmalm

 

Kvarnström svarade även på invånarnas frågor vid två diskussionstillfällen i Jakobstad och Vasa. Själv är han något bekant med Vasa från studietiden, Korsnäs och Vörå har han besökt under sin ungdom, men särskilt Jakobstadsregionen var en helt ny upplevelse.

 

– Österbotten är en region att lära av, samtidigt känner jag som FSD:s just nu enda riksdagsledamot ett ansvar att lyssna på regionen och knyta kontakter här. 

 

Kvarnströms besök inleddes i Jakobstad, där han träffade stadsdirektör Kristina Stenman, samt gjorde en visit till malmska sjukhuset. Under två intensiva dagar fortsatte Kvarnströms visit med besöksmål som ungdomscaféet After Eight, en pälsfarm, Snellmans produktion, Juthbacka, Stormossen, växthus och NTM i Närpes, samt en träff med trädgårdsombudsman Johanna Smith från Österbottens Svenska Producentförbund.

 

”Jag har upplevt en framtidsinriktad region som framför allt betonar vikten av smidigare arbetskraftsinvandring. Därtill har det blivit goda diskussioner med kamrater i både Jakobstad och Vasa”

 

Själv tycker Kvarnström att turen i Österbotten lyckades bra, med flera nya intryck, produktiva samtal och bra information att smälta.

 

– Jag har upplevt en framtidsinriktad region som framför allt betonar vikten av smidigare arbetskraftsinvandring. Därtill har det blivit goda diskussioner med kamrater i både Jakobstad och Vasa.

 

Kvarnström poängterar också att man fick ett gott bemötande i media, hans besök i Närpes uppmärksammades bland annat av Närpes När-TV. Erfarenheter som han tar med sig hem från Österbotten är bland annat hur klimatsmarta lösningar kan bädda för bättre ekonomiska förutsättningar och lösningar.

 

– Investeringar kan vara klimatsmarta och ekonomiskt lönsamma i en vinn-vinn-situation, det gäller från Snellman till Stormossen.

 

På frågan om när han kunde tänka sig ett eventuellt återbesök av Österbotten tar Kvarnström en allmänpositiv ställning.

 

– Hellre tidigare än sent.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE