Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Joona Räsänen: HUS:n suunnittelema päivystyspisteiden sulkeminen pitää estää

Lehtikuva / Anni Reenpää

HUS-yhtymä aikoo säästöjen saamiseksi sulkea yhteispäivystyspisteitään ja karsia palveluitaan Uudellamaalla. Aluevaltuutettu Joona Räsänen pitää aikeita edesvastuuttomina.

Demokraatti / Uusimaa

Räsänen (sd.) kirjoittaa blogissaan, miten uuden HUS-yhtymän hallitus kokoontuu maanantaina 3.10. käsittelemään noin 90 miljoonan euron säästötarpeitaan.

Nyt lakkautuslistalla ovat olleet muun muassa Malmin, Lohjan ja Porvoon sairaaloiden yhteispäivystykset. HUS kaventaisi myös Raaseporin sairaalan palvelutasoa, leikkaisi tutkimusmäärärahoja ja nostaisi asiakasmaksuja kassavajeensa korjaamiseksi.

RÄSÄNEN ON Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän epäilee, että toimipisteiden lakkautuksesta tulevat kustannussäästöt hupenevat siihen, että jäljellä olevat hoitopaikat joutuvat isoihin ja kalliisiin remontteihin niille sysättävien lisätehtävien takia.

”Niillä (säästöillä) olisi dramaattinen vaikutus meidän kaikkien arkeen, potilasturvallisuuteen ja hoitojonoihin”, hän kirjoittaa.

Räsänen pitää edesvastuuttomana, että koko Uudenmaan ja Helsingin yhteinen yhtymä lähtee nimenomaan soteuudistuksen voimaantulovuonna karsimaan palveluitaan näin rankasti.

Hänen mielestään HUS:n nykyinen kehno rahoitustilanne korjautuu jo seuraavina vuosina, kun hyvinvointialueiden ja terveydenhuollon kustannusrakenne muuttuu. Myös valtion pitää hänen mielestään herätä tilanteeseen ja reagoida soteuudistuksen rahoituslain epäonnistuneisiin seurauksiin.

”Uhkana on, että näillä esitetyillä toimilla soteuudistus alkaa näyttämään jo taksiuudistukseen verrattavalta kaaokselta, jossa palveluiden käyttäjien luottamus menetetään pitkäksi aikaa”, Joona Räsänen kirjoittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE