Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

”Jos ei risteystä edes osaa ajaa, ei kannattaisi ajaa ollenkaan” – pettynyt Kalle Rovanperä vain puhisi, muut äimän käkenä nuorukaisen vauhdista

Lehtikuva

Toyotan nuori Kalle Rovanperä, 19, säväytti vauhdillaan Ruotsin MM-rallin avauspäivänä perjantaina. Rallilupaus on kokonaistilanteessa kolmantena, kun ajettuna on neljä erikoiskoetta. Kisaa johtava tallikaveri Elfyn Evans on 14,3 sekunnin päässä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rovanperä oli vielä ennen perjantain päättänyttä lyhyttä Torsbyn erikoiskoetta toisena, mutta Hyundain Ott Tänak livahti ohi suomalaisnuorukaisen ajovirheen jälkeen.

– Sammutin viimeisellä pätkällä jo toisen kerran autoni tänään. Jarrutuksissa oli jotenkin ongelmia, kun en saanut tarpeeksi hyvin pienemmälle vaihteelle. Nyt se auto sammui taas. Siinä meni vielä enemmän aikaa kuin päivällä, Rovanperä manasi.

– Vähän meni päivä siinä pilalle. Aika idioottimainen virhe ylipäätään. Jos ei risteystä edes osaa ajaa, ei kannattaisi ajaa ollenkaan, kilpailuhenkinen rallikomeetta jatkoi.

Nuoren suomalaisen vauhti oli silti perjantaina vakuuttavaa. Taakse jäi muun muassa tallikaveri, kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, joka on rallissa neljäntenä 3,5 sekuntia Rovanperän takana.

Jo kauden avausrallissa Monte Carlossa kolmanneksi ajanut Evans hämmästeli nuoren suomalaiskuskin suoritusta.

– En olisi uskonut, että juuri Kalle on kovin vastustajani tässä rallissa. Olemme toki nähneet häneltä aiemminkin hienoja suorituksia, mutta on tuo silti ollut mieletöntä vauhtia. Sanoinkin hänen isälleen Harrille aiemmin, että olisinpa itse pystynyt tuohon kyytiin toisessa MM-rallissani, Evans summasi.

Lapin ja Sunisen vauhti ei riitä

Fordin Esapekka Lappi on kilpailussa viidentenä runsaat 20 sekuntia kärkeä perässä. Tallikaveri Teemu Suninen on vasta kahdeksantena puoli minuuttia Evansin takana.

– Muutama moka siellä tuli, mutta se johtuu siitä, että tultiin ihan äärirajoilla. Silloin ei tie riitä välillä. Kovempaa ei tällä hetkellä päästä. Se vähän turhauttaa. Toyotalle ei pystytä laittamaan kampoihin, Lappi tunnusti.

Jari-Matti Latvala palasi yksityiskuskina WRC-karkeloihin, mutta kisa päättyi keskeytykseen teknisen vian takia.

Lumen puutteen takia Ruotsissa ajetaan lauantain ja sunnuntain aikana enää kuusi erikoiskoetta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE