Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Jyväskylässä kaupunginvaltuusto käsittelee tänään kaupunginhallituksen eroaikeita – murhan yrityksestä epäilty ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään

Lehtikuva

Jyväskylässä kaupunginvaltuusto päättää tänään, asettaako se tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista. Jos valtuusto päättää asettaa tilapäisen valiokunnan, se myös muun muassa valitsee valiokuntaan 5–7 jäsentä ja näille varajäsenet.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tilapäisen valiokunnan perustamista esitti kaupunginhallitus. Taustalla on murhan yrityksestä epäillyn valtuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Teemu Torssosen tapaus. Torssonen ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään.

– Valtuustoryhmät ovat hyvin yksiselitteisesti sitä mieltä, että luottamusta Torssoseen ei voi olla. Torssoseen on oltu yhteydessä, mutta hänellä ei näillä näkymin ole valmiutta itse tehdä ratkaisua, sanoi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.) viime viikolla.

Epäilty murhan yritys tapahtui Jämsän Jämsänkoskella heinäkuussa. Väkivallanteon uhriksi joutui perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja.

Valtuusto ei ota kantaa mahdolliseen syyllisyyteen

Jos Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupunginhallituksen esityksen, nimitettävään tilapäiseen valiokuntaan tulee todennäköisesti edustaja kaikista valtuustoryhmistä. Kaupunginhallituksen jäsenet eivät jääviyssyistä voi kuulua valiokuntaan.

Kuntalain mukaan rikoksesta epäilty valtuutettu voidaan erottaa luottamustehtävistään, jos häntä vastaan on nostettu syyte.

Torssosta vastaan syytettä ei ole, vaan hän on nyt tutkintavankeudessa. Laki mahdollistaa kuitenkin sen, että koko luottamuselin eroaa ja sen tilalle valitaan uusi.

Mäkinen korosti viime viikolla, ettei valtuusto ota kantaa Torssosen syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Valtuuston tehtävänä on arvioida kaupunginhallituksen toimintakykyä sekä sitä, onko sillä nykyisellään valtuuston luottamus.

Keskusrikospoliisi tiedotti aiemmin, että kaksi miestä on vangittu murhan yrityksestä epäiltyinä. Toinen vangittu epäilty on äärioikeistovaikuttaja Tero Ala-Tuuhonen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE