Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Kalle Rovanperä, 19, nousi jo toiseksi Ruotsin MM-rallissa

Lehtikuva

Suomen Kalle Rovanperä on Ruotsin MM-rallissa toisena, kun kilpailua on ajettu kolme erikoiskoetta. Toyota-kuljettaja kaasutti tasaisen varmasti perjantaiaamun erikoiskokeilla ja on jäljessä kärjestä 7,9 sekuntia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tallitoveri Elfyn Evans johtaa kilpailua, ja Hyundain Ott Tänak on kolmantena. Tänak oli vielä toisena ennen aamusession viimeistä erikoiskoetta, mutta taipui Rovanperälle. Virolainen maailmanmestari Tänak on vain 0,8 sekunnin päässä 19-vuotiaasta Rovanperästä.

Kärkikolmikon takana erot ovat revenneet suuremmiksi. Toyotan Sebastien Ogier on jäänyt kärjestä 16,4 sekuntia ja Fordin Esapekka Lappi 20,2 sekuntia.

– En tiedä. Se on sääli, koska teen parhaani. Kolmen ensimmäisen mutkan jälkeen olin äärirajoilla koko ajan, Lappi kertoi WRC.comin mukaan neljännen erikoiskokeen jälkeen.

Hyundain Thierry Neuville on kuudentena 1,8 sekuntia Lapin perässä.

Suninen menettää liikaa aikaa

Huonot sääolosuhteet pakottivat kisajärjestäjät muuttamaan reittiä ennen kilpailua. Vielä torstai-iltana ensimmäinen erikoiskoe piti perua, joten kilpailu pääsi käyntiin vasta perjantaiaamuna ek:lta numero kaksi.

Aamupäivä oli ankea Fordin Teemu Suniselle ja yksityis-Toyotalla ajavalle Jari-Matti Latvalalle.

– En todellakaan tiedä. Erikoiskoe tuntui olevan melko ok, mutta olemme menettäneet liikaa aikaa, Suninen sanoi.

Suninen on kärjestä 30,1 sekunnin ja Latvala yli kahden minuutin päässä. Latvala spinnasi aamun toisella erikoiskokeella. Lisäksi hänellä on teknisiä ongelmia.

Tänään ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Se alkaa kello 16. Huomenna ohjelmassa on jälleen neljä ja sunnuntaina kaksi erikoiskoetta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE