Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kansallinen turvallisuus ei ole politikoinnin väline – ”Ohisalo ollut välinpitämätön”

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Keskustan kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen sekä puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Mikko Savola vaatii pääministeri Sanna Marinia (sd.) kutsumaan kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat koolle keskustelemaan kansalliseen turvallisuuteen liittyvistä linjauksista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Savolan mielestä perjantaihin saakka hallituksen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Maria Ohisalo on esiintynyt hybridivaikuttamiseen liittyvissä kysymyksissä välinpitämättömästi, eikä vastannut riittävän selvästi rajaturvallisuuteen liittyviin huoliin.

Savolan mielestä pääministerin johdolla käytyjen keskustelujen jälkeen on käytävä tilannekuva läpi ja sovittava yhteisesti mahdollisista lainsäätämistarpeista.

– Puolueiden välisissä keskusteluissa tulee linjata tarvittavat muutokset ja laittaa ne pikaisesti toimeen, Savola kirjoittaa tiedotteessaan.

Hän toivoo, että vastuullinen oppositio vetää tämän jälkeen tekemänsä välikysymys pois.

– Kansallisen turvallisuuden kysymykset eivät voi olla politikoinnin väline. Välikysymyskeskustelussa oppositio voi kyllä kysyä, mutta on mahdoton ajatus, että hallitus kävisi yksityskohtaisesti läpi Suomen kansalliseen turvallisuuteen liittyvät keskeiset kysymykset. Ne eivät ole julkisuuteen kuuluvia asioita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE