Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja mykistyi myönnetyistä tuista: ”Olen näistä tapauksista lehtitietojen varassa ja yhtä puulla päähän lyötynä kuten te muutkin”

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Suomen Kuvalehti uutisoi yrityksistä, joille valtion rahoitusyhtiö Business Finland on myöntänyt korona-avustuksia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Monesta tuesta onkin tämän jälkeen riittänyt pulinaa julkisuudessa, niin mediassa kuin sosiaalisessa mediassa. On kysytty, miksi jokin firma sai tukea ja miksi jokin toinen ei.

Asiasta päivittää ja keskusteluun osallistuu Facebookissa myös SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilmari Nurminen.

– Mulle on tullut kysymyksiä Huutokauppakeisarin ja yhden henkilön some-yrityksen 100 000e valtion korona-avustuksista. Olen näistä tapauksista lehtitietojen varassa ja yhtä ”puulla päähän lyötynä” kuten te muutkin. Minun tietojeni mukaan – jos rahat ovat loppu – heille kuuluisi Kelan sosiaalituva tai max 2000e tuki kiinteisiin kuluihin, Nurminen toteaa.

– En yksinkertaisesti tiedä, miten tällaiset megatuet ovat näille edes mahdollisia. Varsinkin kun samaan aikaan monet pienet yrittäjät eivät ole saaneet mitään, eläkeläisistä ja palkansaajista puhumattakaan, hän jatkaa.

Nurminen painottaa kuitenkin, ettei tiedä nyt vastausta siihen miksi tuet ovat niin suuria, mutta aikoo selvittää asiaa heti huomenna:

– Tämä jos mikä syö välttämättömäksi tehdyn järjestelmän uskottavuutta. Eikä sitä ole luotu röyhkeyteen, vaan auttamaan yrityksiä tämän vaikean ajan yli. Jatkossa on yrityksiltä edellytettävä tukea vastaan osingonmaksusta karenssia tai jotain muuta elementtiä, jolla varmistetaan, ettei veronmaksajien rahat valu voitontavoitteluun. Esimerkit osoittavat että nyt tarvitaan ainakin enemmän viranomaisten valvontaa. Tämän mekanismin luominen ei luulisi olevan mahdotonta, jos sossu edellyttää ennakkoon joka euron 2kk ajalta! Nurminen päättää.

Huutokauppakeisari-tv-ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki on sanonut Iltalehdelle, että rahat käytetään nettihuutokaupan kehittämiseen.

– Jos tämä koronaepidemia jatkuu vaikka vuoden, toimintaa on pakko kehittää, tai menemme konkurssiiin. Sitä en missään nimessä halua, Aki Palsanmäki sanoo.

– Raha on tarkoitettu yrityksen kehittämiseen. Ei tule meidän taskuun, Heli Palsanmäki sanoo Facebookissa puolestaan Facebookissa.

– Tuki on valtava ja jokainen euro jota ei tästä tuesta mene tähän projektiin palautetaan Business Finlandialle. Ja BF:lle raportoidaan tarkasti projektista, hän painottaa.

Firma tekee tekee Palsanmäkien yrityksille nettiin sivuston, jossa he pystyvät pitämään entistä paremmin huutokauppoja.

Lue tästä Heli Palsanmäen kirjoitus: (uutinen jatkuu some-linkkien jälkeen).

Yksi Business Finlandin rahoitusmalli on kehittämisrahoitus, jota yritys voi saada korkeintaan 100 000 euroa. Se on tarkoitettu jo suunniteltujen kehitystoimenpiteiden toteuttamiseen koronakriisin aiheuttamassa häiriötilanteessa.

Avustuksen määrä on 80 % projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70 % avustuksen määrästä. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 100 000 € (hankkeen kokonaisbudjetti on tällöin 125 000 euroa).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE