Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja nostaa esille ”häiriökysynnän” ja sanoo, että uusi laki korjaa osaltaan tätä epäinhimillistä ja kallista tilannetta

Jukka-Pekka Flander

”Hallituksen esitys hoitotakuuksi vahvistaa merkittävällä tavalla perusterveydenhuollon saatavuutta”, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) tiedotteessaan. Eduskunta keskusteli tänään keskiviikkona hallituksen esityksestä hoitotakuulaiksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Mäkisalo-Ropposen mukaan nykytilanne on monella tavalla kestämätön.

”Kun ihmiset eivät saa ajoissa tarvitsemaansa apua ja näin tilanne pahenee ja ongelmat kasautuvat. Mitä vaikeammaksi potilaan tilanne muodostuu, sen kalliimmaksi sen hoitaminen myös yhteiskunnalle tule.”

Edustaja ottaa esille myös ”häiriökysynnän” eli tilanteen, jossa henkilö saa väärää palvelua, tai hän ei saa lainkaan palvelua tai saa vain osittain sitä palvelua, jota on tullut hakemaan.

”Tätä epäinhimillistä, mutta myös kallista tilannetta voidaan osaltaan myös korjata uuden lain avulla, kun varmistetaan hoitoon pääsy ajoissa. Jotta lain hyvä tavoite oikeasti myös toteutuu, on meidän entistä vahvemmin kiinnitettävä huomiota lääkärien työpanoksen lisäksi myös hoitotyön veto- ja pitovoimaan. On meidän kaikkien yhteinen asia, että arvokasta työtä tekevä sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö voi jatkossa työskennellä ilman jatkuvaa kiirettä, stressiä ja epävarmuutta. Vain näin myös hoitotakuun hyvä tavoite voi toteutua.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE