Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja raivostui ”satojen kalojen” joukkokuolemasta – teki Helsingin kaupungista tutkintapyynnön

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Keskustan Mikko Kärnä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on tehnyt tutkintapyynnön Helsingin kaupungista. Kärnä pyytää poliisia selvittämään, onko Helsingin kaupunki, Helsingin Energia tai joku muu taho syyllistynyt rikokseen Salmisaaren voimalaitoksen aiheuttaman kalojen joukkokuoleman takia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Olen raivoissani tapahtuneesta. Salmisaaren voimalaitokselta on laskettu noin puolen tunnin ajan kuumaa jäähdytysvettä mereen ja näin on aiheutettu ainakin satojen kalojen joukkokuolema. Miten tämä tällainen voi olla mahdollista? Jos tämä tapahtuisi Lapissa, joku istuisi tällä hetkellä jo kopissa.” Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Kärnä on tehnyt tutkintapyynnön Helsingin kaupungista aiemminkin, koska kaupunki kaataa talvisin saastunutta lunta mereen. Poliisi totesi tuolloin, että rikosta ei ole tapahtunut.

”Tämän johdosta olen jättänyt eduskunnalla lakialoitteen, jolla tämä Helsingin kaupungin toiminta estettäisiin lainsäädännöllä. Onhan se nyt järkyttävää, että kaupunki jatkaa tällaista toimintaa ainoana Itämeren rantakaupunkina. Eikö tätä Helsingin kaupungin saastuttamista ja luonnon tuhoamista saada mitenkään kuriin? Salmisaaren ympäristökatastrofinkin osalta on kuvaavaa, että medialle todettiin välittömästi ettei millekään jatkotoimenpiteille ole tarvetta. Helsinkiä ei yksinkertaisesti kiinnosta.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE