Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja: ”Tästä syystä tulisi vakaasti pohtia sitä, miten Alkon nykyinen monopoli voidaan vastuullisesti ja hallitusti purkaa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on tyytyväinen kokoomuksen vaihtoehtobudjettiin sisältyvästä linjauksesta, jonka mukaan viinien myynti pitäisi vapauttaa ruokakauppoihin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Uusi alkoholilaki on ollut nyt voimassa kohta kaksi vuotta ja kokemukset siitä ovat olleet rohkaisevia. Monien tahojen maalailemat uhkakuvat kulutuksen räjähtämisestä eivät ole toteutuneet vaan suomalaiset ovat – kuten tiedetään – vastuullisia ja järkeviä myös alkoholin suhteen. Siksi suomalaisessa alkoholipolitiikassa on aika ottaa seuraava askel ja tuoda myös viinit ruokakauppojen valikoimiin. Sitä myös enemmistö suomalaisista haluaa.”

Viinien vapauttamisen yhteydessä Wallinheimo myös peräänkuuluttaa keskustelua suomalaisesta alkoholipolitiikasta, mukaan lukien Alkon tulevaisuus.

”EU-jäsenyyden alussa voimassa olleet perusteet nykyisen Alkon monopolin takana ovat hiljalleen murtuneet ja tätä nykyä Alkosta ostettujen alkoholituotteiden osuus suomalaisten kuluttamasta alkoholista on enää noin 30 prosenttia. Siksi sitä ei voida pitää enää samalla tapaa tehokkaimpana välineenä alkoholihaittojen vähentämisen kannalta”, Wallinheimo linjaa.

”Tästä syystä tulisi vakaasti pohtia sitä, miten Alkon nykyinen monopoli voidaan vastuullisesti ja hallitusti purkaa. Lopullinen päämäärä pitää olla muualta Euroopasta tuttu tilanne, jossa kaupan hyllyltä on ostettavissa kaikki juomat.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE