Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kansanedustajalla koronatartunta

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannalla (sd.) on todettu koronatartunta. Asiasta tiedotti eduskunta lauantaina.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Elorannan saama koronatartunta varmistui lauantaiaamuna.

Eduskunnan työterveysasema ja Helsingin terveystoimen tartuntayksikkö ovat aloittaneet jäljityksen selvittääkseen torstaina mahdollisesti tapahtuneita altistuksia.

–  Epäily torstain mahdollisista altistuksista koskee sivistysvaliokuntaa, jonka kokoukseen Eloranta osallistui. Hän sen sijaan ei ollut paikalla eduskunnan kyselytunnilla, kertoi eduskunnan hallintopäällikkö Pertti Rauhio STT:lle.

Rauhion mukaan Eloranta oli lounastanut eduskunnassa torstaina yksin ruokapöydässä.

–  Tuo sulkee todennäköisesti jatkotartunnan suurimman riskitekijän pois. Sivistysvaliokunnan kokouksissa käytetään maskeja ja turvavälejä, hallintojohtaja lisäsi.

Rauhion mukaan eduskunnan henkilökunnasta saattavat olla mahdollisesti altistuneet virkamiehet, jotka työskentelivät sivistysvaliokunnassa torstaina.

Elorannalla todettu tartunta on neljäs koronatapaus Suomen kansanedustajilla. Aiemmista kolmesta tapauksesta ei Rauhion mukaan aiheutunut jatkotartuntoja eduskunnassa.

”Isosti uupunut olo”

Eloranta kertoi STT:lle lauantaina, että hänellä on koronaoireina pääkipua, lievää kurkkukipua sekä ”isosti uupunut olo”. Kuumetta hänellä ei ole ollut.

Eloranta sanoi olleensa torstaina eduskunnassa noin 2,5 tuntia, minä aikana ainoa ryhmätapaaminen oli sivistysvaliokunnan kokous.

–  Minun oli tarkoitus osallistua myös (täysistuntosalin) kyselytunnille, mutta samaan aikaan minulla oli Eurooppa-asioihin liittynyt etäkokous. Päätin valita etäkokouksen, näin jälkeenpäin ajatellen onneksi.

Koronaoireiden Eloranta kertoi alkaneen torstai-iltana.

Kansanedustaja hämmästelee, mistä hän on voinut koronatartunnan saada. Hän kertoo käyneensä viimeisen viikon aikana yhden kerran ruokakaupassa.

–  Yleensä käytän aina kaupassa hansikkaita, mutta tällä kertaa ne jäivät autoon. Olisiko virus voinut sitten tarttua ruokakärryjen kahvasta, vaikka käytin kyllä käsidesiä, Eloranta pohti.

Hän suositti suomalaisille huolellista koronahygieniaa ja turvavälin pitämistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE