Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kansanedustajat kiittävät talousarviota täydentävää esitystä: Nyt panostetaan koulutukseen ja osaamiseen, opettajiin ja oppilaisiin

Thinkstock

Hallitus on antanut eduskunnalle vuoden 2021 talousarviota täydentävän esityksen, jonka panostukset koulutukseen, jatkuvaan oppimiseen ja ammatillisen koulutuksen opetushenkilöstölle saavat kiitosta SDP:n kansanedustajilta Kristiina Saloselta ja Piritta Rantaselta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää koulutukseen ja osaamisen panostamista tärkeänä Suomen menestyksen takaamiseksi.

– Koulutuspolitiikassa viime eduskuntavaalien jälkeen tehty suunnanmuutos näkyy ilokseni hallituksen esityksessä vahvasti, hän sanoo tiedotteessa.

Hallitus esittää 40 miljoonaa euroa jatkuvan oppimisen vahvistamiseen. Lisäksi lomautettuja koskevia työvoimapoliittisia muutoksia esitetään jatkettavaksi opiskelun osalta.

– On tärkeää, että ihmisillä on mahdollisuuksia vahvistaa ja uudistaa osaamistaan työuran eri vaiheissa ja tätä tavoitetta tuetaan myös parantamalla mahdollisuuksia opiskella lomautuksen aikana. Tämä on hyvää työllisyyspolitiikkaa, Salonen sanoo.

Hallitus esittää myös 80 miljoonaa euroa ammatillisen koulutuksen opettajien, ohjaajien ja opetuksen tukihenkilöstön palkkaamiseen sekä tuntiopettajien määrän lisäämiseen. Piritta Rantanen pitää näitä panostuksia juuri tähän tilanteeseen elintärkeinä.

– Nostin hetki sitten kirjallisessa kysymyksessä esiin huolta koronan negatiivisista vaikutuksista ammatillisten oppilaitosten oppilaisiin ja heidän työelämätaitoihin ja osaamiseen. Tällä rahoituksella vastataan oppilaiden tuen tarpeeseen, Rantanen kertoo tiedotteessa.

– Vahvat ja vaikuttavat tulevaisuusinvestoinnit ovat yksi tärkeä osa niistä toimista, joita meidän täytyy tehdä, jotta nuoret pääsevät kunnolla kiinni tulevaisuuteen. Lisäämällä rahoitusta opetukseen ja opettajille, tuemme myös heidän jaksamistaan ja mahdollisuuksia tehdä työtään hyvin. Opettajat ovat tässä kriisitilanteessa tehneet valtavasti työtä nopeiden muutosten keskellä, Rantanen sanoo.

Kristiina Salonen huomauttaa, että nämä panostukset tukevat sosialidemokraateille tärkeää tavoitetta oppivelvollisuuden laajentamisesta. Samalla edistetään Salosen mukaan ammatillisen koulutuksen yhdenvertaisuutta ja suomalaisten osaamistason nousua.

– Koulutus on voimavara ja siihen on syytä panostaa, Salonen toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE