Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

”Kenenkään ei pitäisi tarvita pelätä liikkua Oulussa tai muuallakaan Suomessa” – oululainen kansanedustaja tuomitsee väkivallanteot

LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA
Kauppakeskus Valkeassa Oulussa on tapahtunut lyhyen ajan sisään kaksi puukotusta.

Oululainen kansanedustaja Pia Hiltunen (sd.) tuomitsee jyrkästi viimeaikaiset kotikaupunkiaan Oulua koskettaneet väkivallanteot.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viimeisten viikkojen aikana Oulussa on tapahtunut useita väkivallan tekoja. Kauppakeskus Valkeassa tapahtuneiden kahden puukotuksen taustalla on uutisoitu mahdollisesti rasistisesta motiivista. Hiltunen tuomitsee rasismin ja toteaa, ettei sille ole tilaa yhteiskunnassamme.

– Nyt rasismi on muuttunut konkreettisiksi teoiksi brutaalin väkivallan muodossa, eikä se ole millään tavalla hyväksyttävää. On järkyttävää, että tällaista tapahtuu.

– Olen erityisen huolissani siitä, miten tämä vaikuttaa kansalaisten ja erityisesti lasten turvallisuuden tunteeseen. Kenenkään ei pitäisi tarvita pelätä liikkua Oulussa tai muuallakaan Suomessa. Jokaisella tulisi olla oikeus turvalliseen elämään, Hiltunen sanoo.

Hiltunen on rasismin lisäksi huolissaan lisääntyvästä huumausaineiden käytöstä ja siihen liittyvästä väkivallasta, joka liittyy velkojen perintään tai välien selvittelyyn.

– Huumeiden käyttöön liittyvät väkivaltaiset teot ovat lisääntyneet. Ne ovat hyvin raakoja ja tekijät nuoria. Olen todella huolissani huumausainerikollisuuden kasvusta. Näen, että konkreettinen keino vähentää huumeiden käyttöön liittyvää väkivaltaa on kiristää huumausaineisiin liittyviä tuomioita. Lain tulee suojata kansalaisia paremmin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE