Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Säynätsalon entisen kunnanjohtajan kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen talousrikoksista

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi entisen demarivaikuttajan ja Säynätsalon entisen kunnanjohtajan Pentti Tossavaisen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen talousrikoksista. Tossavainen myös määrättiin viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tuomio julistettiin maanantaina tunnustamisoikeudenkäynnin jälkeen.

Tossavaista, 74, syytettiin muun muassa törkeästä avustuspetoksesta, törkeästä petoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta, väärennyksistä, törkeästä veropetoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Hän aiemmin kiisti osan syytekohdista.

Sittemmin Tossavainen suostui asian käsittelyyn tunnustamisoikeudenkäynnissä ja yhtyi syyttäjän tuomioesitykseen.

Tunnustamismenettelyn myötä syyttäjä sitoutui vaatimaan lievennettyä rangaistusta.

Kyse epäselvyyksistä kerrostalojen rakentamisessa

Tuomiosta aiemmin uutisoineen Keskisuomalaisen mukaan Tossavaisen avustaja, asianajaja Tero Lakka kertoi oikeudenkäynnissä, että paine kasvoi kevään aikana niin suureksi, että teot päätettiin pitkän harkinnan jälkeen tunnustaa.

–  Asia meni jo tutkimusvaiheessa julkiseksi ja olen ollut yli kolme vuotta julkisuudessa rikollisena, Tossavainen sanoi oikeudessa Keskisuomalaisen mukaan.

Asiassa on kyse kerrostalojen rakentamisessa ilmenneistä epäselvyyksistä, joista Ylen MOT uutisoi jo vuonna 2018. MOT:n mukaan Tossavaisella oli senioritalojen rakennushankkeessa kaksoisrooli. Hän toimi vuokrataloja rakennuttaneen Säynätsalon työväenyhdistyksen johtajana ja laskutti samalla tuntuvaa palkkiota rakennusprojektin konsultoinnista, MOT kertoi.

Tossavainen pyysi viime vuoden maaliskuussa eroa Jyväskylän kaupungin luottamustoimistaan henkilökohtaisten syiden takia. Hänet vapautettiin huhtikuussa varavaltuutetun sekä kaupunginhallituksen varajäsenen tehtävästä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE