Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Keskuspankit eri maissa aloittavat toimet pankkisektorin rauhoittamiseksi

LEHTIKUVA / AFP / FABRICE COFFRINI

Yhdysvaltain keskuspankki Fed ja useiden muiden suurten teollisuusmaiden keskuspankit julkistivat sunnuntaina aloittavansa koordinoidut toimet parantaakseen pankkien likviditeettiä eli maksukykyä. Toimien tarkoituksena on rauhoitella hermostunutta pankkisektoria.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Toimet alkavat maanantaina, ja niihin osallistuvat Fedin ohella Kanadan, Britannian, Japanin, Sveitsin ja EU:n keskuspankit. Julkistus tehtiin sen jälkeen, kun Sveitsin hallitus oli järjestänyt suurkaupan, jossa UBS-pankki osti kilpailijansa Credit Suissen.

Alaa aiotaan vakauttaa helpottamalla dollarien saatavuutta Yhdysvaltain ulkopuolisille pankeille. Runsas viikko sitten Yhdysvalloissa pankkiviranomainen otti haltuun rahoituskriisiin joutuneen kalifornialaispankin Silicon Valley Bankin. Viime viikonloppuna myös newyorkilainen Signature Bank suljettiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE